Τα φανάρια που τιμωρούν το κορνάρισμα! (vid)

Φανάρια και κόρνα. Μια σχέση εξάρτησης, που βλέπουμε και ακούμε καθημερινά.

Τα φανάρια που τιμωρούν το κορνάρισμα! (vid)

Φανάρια και κόρνα. Μια σχέση εξάρτησης, που βλέπουμε και ακούμε καθημερινά. Ειδικά η κόρνα, θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως το πιο αγαπημένο αξεσουάρ του Έλληνα οδηγού. Κι όμως! Υπάρχουν λαοί που τη χρησιμοποιούν ακόμα περισσότερο.

Στην Ινδία, για παράδειγμα, ο διαπεραστικός ήχος του «μπιιιιιιιιπ» αντιλαλεί σχεδόν όλη τη μέρα στους δρόμους. Ειδικότερα για τη Βομβάη, το πρόβλημα είναι τόσο έντονο που αντιμετωπίζεται πλέον ως ηχορύπανση. Φανταστείτε μια πόλη 20 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου όλοι είναι ανυπόμονοι και πακτωμένοι στους δρόμους. Μια ανυπομονησία που φτάνει στο σημείο να κορνάρουν ακόμα και όταν ο φωτεινός σηματοδότης είναι κόκκινος! Δίχως κανένα λόγο και χωρίς το παραμικρό αντίκρισμα. Οι τοπικές αρχές, λοιπόν, επιστράτευσαν ένα άκρως εφευρετικό και δραστικό μέσο.

Από τη στιγμή που είδαν ότι οι κλήσεις και η γενικότερη παρέμβαση των τροχονόμων δεν είχαν αποτέλεσμα, αποφάσισαν να αφήσουν τους οδηγούς να τιμωρούν…οι ίδιοι τους εαυτούς τους! Τοποθέτησαν ντεσιμπελόμετρα σε φανάρια που βρίσκονται σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, συνδέοντας τα με τη λειτουργία των σηματοδοτών. Αν η ένταση του ήχου ξεπεράσει το 85 db, το φανάρι «μηδενίζει» και ξεκινά την αντίστροφη μέτρηση από την αρχή! Με δυο λόγια, όσο κορνάρεις τόσο περιμένεις. Αν κάποιοι «έξυπνοι» επιχειρήσουν να παραβιάσουν τον ερυθρό, αστυνομικοί περιμένουν και «ανταμείβουν» με το δέοντα τρόπο.

Δείτε το απολαυστικό video της τοπικής αστυνομίας. Ειδικά το σημείο, όπου μένουν 8 δλ. για να ανάψει πράσινο και οι κόρνες στέλνουν το χρονόμετρο πίσω στα 90 δλ.

Πηγή: autogreeknews.gr