Πρώτες επίσημες εικόνες του νέου Audi S3

Η Audi δεν μας δίνει απλά μια ιδέα από το επερχόμενο A3 επίσης 4ης γενιάς, αλλά από την κορυφαία του έκδοση.

Πρώτες επίσημες εικόνες του νέου Audi S3

Μετά τα ολοκαίνουργια VW Golf MK8 και Skoda Octavia/SEAT Leon 4ης γενιάς, έρχεται η ώρα της ανανέωσης για το premium «αδερφάκι» τους. Και η Audi δεν μας δίνει απλά μια ιδέα από το επερχόμενο A3 επίσης 4ης γενιάς, αλλά από την κορυφαία του έκδοση.

Η σιλουέτα του νέου S3 μπορεί να κρύβεται τεχνηέντως κάτω από το καμουφλάζ, ωστόσο το πιο αιχμηρό εμπρός μέρος και τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας τραβάνε τα βλέμματα. Επίσης, διακρίνουμε τον σαφώς πιο επιθετικό τόνο του προφυλακτήρα, με τις έντονες ακμές και τους ευμεγέθεις αεραγωγούς να παραπέμπουν στο σημερινό RS 3. Οι κλασικές για γρήγορο Audi ζάντες είναι επίσης παρούσες, όπως και οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης με τον διαχύτη.

Κάτω από όλα αυτά, συναντάμε τον 2λιτρο TFSI σε απόδοση 310 ίππων και 400 Nm ροπής, πάντα σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης quattro (που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια καριέρας) και το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Προαιρετικά θα είναι διαθέσιμα τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ Magnetic Ride. Επιδόσεις, όπως είναι φυσικό, δεν ανακοινώνονται καθώς η πρεμιέρα του μοντέλου είναι προγραμματισμένη για τον προσεχή Μάρτη, στο Σαλόνι της Γενεύης.

Το σημερινό, πάντως, των Audi S3 300 ίππων χρειάζεται μόλις 4,7 δλ. για να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση και σταματά στα 250 χλμ./ώρα, με τη μεσολάβηση ηλεκτρονικού κόφτη. Οπότε η μικρή διαφορά στην ισχύ του νέου, λογικά δεν θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές στα νούμερα επιτάχυνσης.

Πηγή: autogreeknews.gr