Είναι το Nissan Ariya το νέο Qashqai ή όχι;

Στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, η Nissan είχε αποκαλύψει το πολύ ενδιαφέρον σχεδιαστικά πρωτότυπο μοντέλο Ariya.

Είναι το Nissan Ariya το νέο Qashqai ή όχι;

Στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, η Nissan είχε αποκαλύψει το πολύ ενδιαφέρον σχεδιαστικά πρωτότυπο μοντέλο Ariya, το οποίο έδειχνε πως θα είναι το νέο Qashqai.

Μεγαλύτερο από το Qashqai, αλλά μικρότερο από το Χ-Trail, αυτό το crossover ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα στην γκάμα της Nissan για έναν σημαντικό λόγο: είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό! Το Ariya σηματοδοτεί την ανατολή μιας νέας εποχής για τη Nissan, καθώς η εταιρεία επαναπροσδιορίζει τη φιλοσοφία της, ενόψει της επόμενης εξελικτικής φάσης στην αυτοκίνηση.

Το Nissan Ariya διαθέτει μια ευρύχωρη καμπίνα υψηλής ποιότητας με χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας και ένα πλαίσιο που αποπνέει την καθαρή φύση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ενσωματώνει το όραμα του Nissan Intelligent Mobility για την ατομική μεταφορά, όπου η ηλεκτροκίνηση και η ευφυΐα των οχημάτων θα προσφέρουν απρόσκοπτη και ταυτόχρονα προσαρμοσμένη ταξιδιωτική εμπειρία, χωρίς ατυχήματα ή επιβλαβείς εκπομπές ρύπων.

Το Ariya, αποτελεί σχεδιαστική «προέκταση» του πρωτότυπου Nissan IMx, που πρωτοεμφανίστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, το 2017. Περιλαμβάνει την τολμηρή «ηλεκτροδοτούμενη» V-motion υπογραφή εμπρός, όπως και την εντυπωσιακή κόκκινη λωρίδα φωτισμού πίσω. Το νέο εσωτερικό μοιάζει περισσότερο με ένα πολυτελές μοντέρνο σαλόνι, αντί για την καμπίνα ενός συμβατικού οχήματος.

Η Nissan σχεδιάζει να φέρει στην παραγωγή το πρωτότυπο Ariya το 2021, ως ένα premium, υψηλών επιδόσεων ηλεκτρικό crossover, τοποθετώντας το μοντέλο σε ανώτερη κλίμακα (κατηγορίας και τιμής) από αυτή του Qashqai. Αυτό επιβεβαιώνεται και από πρόσφατη δήλωση του Ponz Pandikuthira, Αντιπροέδρου της Nissan Europe για τον Προϊοντικό Σχεδιασμό, όπου μεταξύ άλλων είπε: «To νέο Qashqai δεν θα μεγαλώσει. Θα έχετε παρατηρήσει ότι το (τρέχον) Qashqai το έχουμε διατηρήσει στα 4,4 μέτρα. Δεν το μεγεθύναμε ως ένα μεγάλο, «φουσκωμένο» όχημα.» Οπότε, το Ariya δεν θα είναι το νέο Qashqai, αλλά ένα εντελώς καινούργιο μοντέλο.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο με το Nissan Ariya:

Πηγή: autogreeknews.gr