Αυτή είναι η νέα BMW Μ340d Sedan & Touring

Φαίνεται πως το diesel είναι «πολύ σκληρό για να πεθάνει» και τρανή απόδειξη η νέα και ισχυρή πετρελαιοκίνητη BMW Μ340d Sedan & Touring.

Αυτή είναι η νέα BMW Μ340d Sedan & Touring

Η αποκάλυψη έγινε από διαρροή φωτογραφιών μέσω του configurator της εταιρείας. Βέβαια καιρό πριν είχε επιβεβαιωθεί η ύπαρξη του μοντέλου, όπου με τον συγκεκριμένο κινητήρα τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας των diesel επιλογών.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο ισχυρός 3λίτρος κι 6κύλινδρος κινητήρας (τον έχουμε συναντήσει στις Χ3 Μ40d και Χ4), η απόδοση του οποίου αγγίζει τους 326 ίππους και τα 680 Nm ροπής. Όπως μαρτυρούν και τα σήματα xDrive στο αμάξωμα, το νέο μοντέλο θα διατίθεται ως τετρακίνητο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα πρώτα 100 χλμ./ώρα στην sedan θα έρχονται σε 4,4 δλ., ενώ στην Touring σε 4,6 δλ. Σε ότι αφορά την τελική ταχύτητα εκείνη θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα!

Η κατανάλωση καυσίμου στην ισχυρή BMW σύμφωνα με το Auto Week, για το sedan θα είναι 5,3 λτ./100 χλμ. ενώ η κατανάλωση της Touring θα αγγίζει τα 5,4 λτ./100χλμ. Αμφότερες οι εκδόσεις θα εξοπλίζονται με την λειτουργία engine-off coasting για ταχύτητες έως 160 χλμ./ώρα. Η μετάδοση της κίνησης εξασφαλίζεται από το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF και θα ενσωματώνεται το εξελιγμένο μπλοκέ M-Sport διαφορικό, με κατανομή της ροπής 40% μπροστά και 60% πίσω.

Πηγή: autogreeknews.gr