Πρώτη εμφάνιση της νέας Mercedes Ε-Class

Η ανανεωμένη εκδοχή της 5ης γενιάς E-Class ετοιμάζεται να λανσαριστεί, με τη Mercedes να μας δίνει τις πρώτες επίσημες εικόνες από τα πρωτότυπα δοκιμών.

Πρώτη εμφάνιση της νέας Mercedes Ε-Class

Το καμουφλάζ μπορεί να είναι ακόμα έντονο, όμως οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες και η φρέσκια διαμόρφωση της μάσκας δεν κρύβονται. Ειδικά στην περίπτωση των AMG, όπου ο προφυλακτήρας φέρει ακόμα μεγαλύτερες εισαγωγές, πιο χαμηλό splitter, έντονες ακμές και την χαρακτηριστική μάσκα Panamericana.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το Λας Βέγκας, σε μια προσπάθεια των Γερμανών να συνδυάσουν την κοσμοπολίτικη φύση της παγκόσμιας πρωτεύουσας των καζίνο, με την αγριότητα της ερήμου στη Νεβάδα. Στο σημείο δηλαδή που χτίστηκε η πολυπληθέστερη πόλη της ομώνυμης πολιτείας των Η.Π.Α.

Στο εσωτερικό συναντάμε νέο τιμόνι και αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων MBUX, ενώ πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων φροντίζουν για την ευμάρεια των επιβατών. Είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχει μέχρι έλεγχος της ποιότητας του εισερχόμενου αέρα, ενώ -ανάλογα την έκδοση- όλες οι πρωτεύουσες λειτουργίες του αυτοκινήτου (τιμόνι, φρένα, γκάζι κλπ) δύναται να ρυθμιστούν αυτόματα.

Όσο να αφορά τα μηχανικά μέρη, η Mercedes τηρεί σιγή ιχθύος. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα υβριδικά σύνολα θα πρωταγωνιστήσουν, με έναν νέο 2λιτρο τούρμπο τετρακύλινδρο να συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt και να τοποθετείται κάτω από την plug-in E350e. Η τελευταία αποδίδει 286 ίππους, με τη νέα έκδοση (κατά πάσα πιθανότητα E300e) να φτάνει στους 270 ίππους, αλλά να μην διαθέτει δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με το ρεύμα. Ο 3λιτρος εν σειρά εξακύλινδρος M256 των 367 ίππων, επίσης θα πάρει θέση στο μηχανοστάσιο της νέας E-Class.

Οι Γερμανοί δεν αναφέρουν ούτε ημερομηνία παρουσίασης, παρά μόνο ότι οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη το προσεχές καλοκαίρι. Οπότε, το επικρατέστερο σενάριο θέλει την πρεμιέρα να λαμβάνει χώρα στην Έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο.

Πηγή: autogreeknews.gr