Η Sony παρουσίασε το πρώτο της αυτοκίνητο! (pics, vids)

Το παράδειγμα της Tesla φαίνεται πως θέλει να ακολουθήσει όχι άλλη μια νεότευκτη start-up, αλλά ένας κολοσσός επιπέδου Sony!

Η Sony παρουσίασε το πρώτο της αυτοκίνητο! (pics, vids)

Ζούμε σε μια εποχή όπου ο οποιοσδήποτε, μπορεί από το πουθενά να παρουσιάσει το οτιδήποτε. Κάπως έτσι εμφανίστηκε η Tesla. Και το παράδειγμά της φαίνεται πως θέλει να ακολουθήσει όχι άλλη μια νεότευκτη start-up, αλλά ένας κολοσσός επιπέδου Sony!

Η εταιρία που μεγάλωσε γενιές με τα Playstation και Gran Turismo, διατηρώντας παράλληλα ηγετικό ρόλο στα δρώμενα της μουσικής και του κινηματογράφου, αποφάσισε να περάσει στους πραγματικούς τέσσερις τροχούς με το Vision-S.

Το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία της ιαπωνικής φίρμας, έκανε πρεμιέρα στην έκθεση ηλεκτρονικών Consumer Electronics Show, από τον CEO Kenichiro Yoshida. Το Vision-S, ως γνήσιο τέκνο της ψηφιακής εποχής και δη της Sony, βρίθει ηλεκτρονικών συστημάτων, αισθητήρων και ραντάρ.

Αισθητήρες αναγνώρισης πεζών, αντικειμένων και κινούμενων οχημάτων, ραντάρ διατήρησης ταχύτητας και επιβράδυνσης, Solid State LiDAR και περιμετρικός έλεγχος 360 μοιρών για προσέγγιση αντικειμένου, είναι μερικά μόνο από τους ηλεκτρονικούς συνοδοιπόρους του οδηγού.

Στο εσωτερικό επίσης υπάρχει ηλεκτρονική εποπτεία για τα πάντα, με τις οθόνες αφής να κυριαρχούν απόλυτα. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην τιμάει την «καταγωγή» του, διαθέτοντας σύστημα 360 Reality Audio που μετατρέπει την καμπίνα σε μίνι συναυλιακό χώρο, παράγοντας και διαχέοντας τα ηχητικά κύματα σε όλη την επιφάνεια.

Το Vision-S ενσωματώνει αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 2 και παίρνει κίνηση από δυο ηλεκτροκινητήρες, 200 kW έκαστος (ή 270 ίππων), που μπορούν να επιταχύνουν το Sony στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 4,8 δλ. και να το φτάσουν μέχρι τα 239 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας. Το πού βασίζεται δεν έγινε γνωστό, όμως πηγές από την Ιαπωνία θέλουν μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα κατασκευής Magna να αποτελεί τον θεμέλιο λίθο.

Εταιρίες όπως οι Bosch, Continental, NVIDIA και Qualcomm συνέβαλαν στη δημιουργία του Vision-S. Προς το παρόν, η Sony δεν ανακοινώνει αν θα περάσει το ηλεκτρικό σεντάν στην παραγωγή. Όμως και μόνο η παρουσίασή του, αποτελεί μεγάλο νέο.

Πηγή: autogreeknews.gr