Έρχεται το ολοκαίνουργιο SEAT Leon! (vid)

Το ντεμπούτο του SEAT Leon 4ης γενιάς είναι προγραμματισμένο για τις 18 Ιανουαρίου.

Έρχεται το ολοκαίνουργιο SEAT Leon! (vid)

Ύστερα από 7 χρόνια παραγωγής και μεγάλη δόση φημολογίας για τον αντικαταστάτη, το ολοκαίνουργιο SEAT Leon έχει και επίσημα ημερομηνία παρουσίασης.

Οι Ισπανοί, σε ένα σύντομο video 13 δευτερολέπτων, καλωσορίζουν την 4η γενιά του μικρομεσαίου χάτσμπακ τους, φανερώνοντας παράλληλα μέρος του εμπρός και πίσω μέρους, αλλά και του εσωτερικού. Τόσο τα εμπρός, όσο και τα πίσω φωτιστικά σώματα φέρουν έντονες επιρροές από το μεγάλο SUV της εταιρίας, το Tarraco. Πίσω, δε, φαίνεται πως η φωτεινή λωρίδα που ενώνει τα δυο φανάρια καθιερώνεται και αποτελεί μέρος της νέας σχεδιαστικής γλώσσας των SEAT.

Στο εσωτερικό, ακόμα και στο σκοτεινό περιβάλλον του teaser, κυριαρχούν οι οθόνες και ο δυναμισμός. Το πρώτο σκέλος αναλαμβάνει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη στο κέντρο του ταμπλό, που φέρνουν αρκετά στην αντίστοιχη διάταξη του νέου VW Golf. Ο ambient φωτισμός κόκκινου χρώματος, φροντίζει να ξεκαθαρίσει τις σπορτίφ προθέσεις του νέου «Λέοντα».

Όπως τα νέα Golf και Skoda Octavia, έτσι και ο διάδοχος του Leon βασίζεται στην βελτιωμένη πλατφόρμα MQB και αναμένεται να διαθέτει πληθώρα κινητήρων TSI και TDI, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η προσθήκη υβριδικής έκδοσης. Για τους «βενζινοαίματους», εννοείται θα υπάρξει το αντίστοιχο CUPRA σε δυο εκδόσεις: μια κλασική και σκληροπυρηνική, με τον 2λιτρο TSI και απόδοση κοντά στους 300 ίππους, και μια plug-in υβριδική, με 245 ίππους και ηλεκτρική αυτονομία περίπου 50 χλμ.

Το ντεμπούτο του Leon 4ης γενιάς είναι προγραμματισμένο για τις 18 Ιανουαρίου.

Πηγή: autogreeks.gr