H Audi θα εξαφανίσει τα κουμπιά από το ταμπλό!

Ο νέος στόχος της, όπως φαίνεται, είναι να «εξαφανίσει» όλα τα φυσικά κουμπιά από το εσωτερικό των μοντέλων της!

H Audi θα εξαφανίσει τα κουμπιά από το ταμπλό!

Η τεχνολογία του αυτοκινήτου εξελίσσεται με φρενήρεις ρυθμούς, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προσπαθούν να δώσουν στους πελάτες τους το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σε αυτό το μοτίβο κινείται εδώ και καιρό η Audi, όπου τα μοντέλα της ενσωματώνουν όλες τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις. Ο νέος στόχος της, όπως φαίνεται, είναι να «εξαφανίσει» όλα τα φυσικά κουμπιά από το εσωτερικό των μοντέλων της.

Τα νέα Audi και ειδικότερα οι top εκδόσεις των μοντέλων, διαθέτουν τρεις οθόνες. Η μία αφορά τον πίνακα οργάνων, η άλλη το σύστημα infotainment και η τρίτη ελέγχει το σύστημα κλιματισμού. Το μόνο… φυσικό κουμπί που υπάρχει είναι αυτό για τον έλεγχο της έντασης του ηχοσυστήματος.

Όμως η Audi κοιτά μπροστά και πιο συγκεκριμένα ο Marc Lichte, o διευθυντής σχεδιασμού της Audi, δήλωσε ότι θέλει να αφαιρέσει εντελώς τα κουμπιά από το εσωτερικό των μελλοντικών αυτοκινήτων Audi. Μάλιστα πέρα από ένα cockpit πλήρες οθονών, ο Lichte θέλει να ενσωματώσει και την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας.

Αν το όραμα του Lichte πάρει σάρκα κι οστά, αυτό σημαίνει πως τα μελλοντικά Audi μοντέλα θα διαθέτουν ένα μικρότερο πίνακα οργάνων, μιας και κυρίαρχη θέση θα έχει το σύστημα head up display, το οποίο θα ενσωματώνει την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας. Οι δύο τεράστιες οθόνες (του πίνακα οργάνων και του infotainment) θα ενώνονται δημιουργώντας έτσι ένα ενιαίο σύνολο τεχνολογικά προηγμένο και με ομοιόμορφη εμφάνιση.

Πηγή: autogreeknews.gr