Πρώτο σε πωλήσεις παγκοσμίως το Toyota Corolla

Η Toyota είναι η σταθερή αξία στον κλάδο της αυτοκίνησης, το βαρύ χαρτί όπως θα λέγαμε και στη γλώσσα του χρηματιστηρίου πολλά χρόνια τώρα.

Πρώτο σε πωλήσεις παγκοσμίως το Toyota Corolla

Η Toyota είναι η σταθερή αξία στον κλάδο της αυτοκίνησης, το βαρύ χαρτί όπως θα λέγαμε και στη γλώσσα του χρηματιστηρίου πολλά χρόνια τώρα. Αυτή η ιστορία συνεχίζεται με το νέο 12ης γενιάς Toyota Corolla, το οποίο πουλάει σαν… ζεστό ψωμί!

Το Corolla έχει φτάσει από την αρχή της κυκλοφορίας του έως και σήμερα τις 50 εκατομμύρια πωλήσεις ενώ πωλείται σε περισσότερες από 150 χώρες.

Το Corolla κατασκευάζεται και στις πέντε ηπείρους, μιας και μονάδες παραγωγής υπάρχουν στη Βραζιλία, στον Καναδά, στην Κίνα, στην Ινδία, στο Πακιστάν, στη Νότια Αφρική, στην Ταϊβάν, στην Ταϊλάνδη, στο Βιετνάμ, στην Τουρκία και στη Βενεζουέλα. Το Toyota Corolla βρίσκεται για πολλά συναπτά έτη στην κορυφή της λίστας των πωλήσεων, με παγκόσμιο μερίδιο αγοράς μεταξύ του 1,3% (2017 και 2018) και του 1,5%. Το 2019 το μερίδιο είναι στο 1,4%. Για να είμαστε πιο ακριβείς, το πρώτο 10μηνο του 2019 έχουν πουληθεί 1.020.887 μοντέλα Toyota Corolla, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται το εδώ και πολλά χρόνια δημοφιλές αυτοκίνητο στις Η.Π.Α., το Ford F-Series με 875.194 ταξινομήσεις.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το δημοφιλές SUV, Toyota RAV4, το οποίο έχει βρει 767.907 αγοραστές, ενώ στην 3η και 4η θέση ακολουθούν τα Honda Civic και CR-V, με 697.268 και 671.412 πωλήσεις αντίστοιχα. Το VW Tiguan είναι στην 6η θέση, στην 7η θέση το Ram pick up (σημαντική άνοδος μιας και στα μισά της χρονιάς ήταν στην 9η θέση των πωλήσεων). Όγδοο μοντέλο είναι το Toyota Camry, 9ο το VW Golf, ενώ το δημοφιλές Polo βρίσκεται στην 10η θέση.

Πηγή: autogreeknews.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας