Καλύτερο από ποτέ το νέο Honda City

Η 5η γενιά του Honda City παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα στην έκθεση International Motor Expo 2019 στη Μπανγκόκ.

Καλύτερο από ποτέ το νέο Honda City

Η 5η γενιά του Honda City παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα στην έκθεση International Motor Expo 2019 στη Μπανγκόκ. Το νέο μοντέλο διαθέτει μια δυναμική εμφάνιση και βασίζεται στην πλατφόρμα του Jazz.

Το Honda City υιοθετεί ένα σπορ και μοντέρνο σχεδιασμό, ο οποίος το ευθυγραμμίζει με τα μεγαλύτερα μοντέλα της μάρκας, όπως το Insight και το Accord.

Σε ότι αφορά τον σχεδιασμό του City, ξεχωρίζει με τη μεγάλη μάσκα, τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα που ενσωματώνουν τα LED φώτα ημέρας, αλλά και με τις όμορφες ζάντες των 15 ιντσών. Επιπρόσθετα, υπάρχει και μια πιο σπορ έκδοση με την ονομασία RS με το αθλητικό παρουσιαστικό της, ενώ προσφέρεται και με ένα αποκλειστικό κόκκινο χρώμα με την ονομασία Ignite Red και με ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

Στην καμπίνα διακρίνονται οι κόκκινες γραμμές των καθισμάτων, καθώς και η οθόνη πληροφοριών με κόκκινο φόντο. Σύμφωνα με τη Honda, το εσωτερικό προσφέρει πολύ καλούς χώρους για τους επιβάτες του, με το ταμπλό να είναι ολοκληρωτικά αλλαγμένο, έχοντας έντονες δόσεις τεχνολογίας. Διακρίνεται η οθόνη του συστήματος πολυμέσων στο ανώτερο σημείο της κεντρικής κονσόλας, το οποίο είναι συμβατό με Apple CarPlay κι Android Auto.

Την κίνηση του νέου Honda City, εξασφαλίζει ένας turbo 3κύλινδρος κινητήρας 1.0 λίτρου με ισχύ 122 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και 173 Nm ροπής στις 2.000-4.500 σ.α.λ. Το μηχανικό αυτό σύνολο συνδυάζεται με CVT κιβώτιο με 7 ταχύτητες και paddles πίσω από το τιμόνι. Η μέση εργοστασιακή κατανάλωση αγγίζει τα 4,2 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα φτάνουν τα 99 γρ./χλμ. Το νέο Honda City προορίζεται αποκλειστικά για τις ανατολίτικες αγορές, με την επίσημη κυκλοφορία του να ξεκινάει στις 24 Δεκεμβρίου και τιμή από (19.170 δολάρια) 17.413 ευρώ.

Πηγή: autogreeknews.gr