Ποιο αυτοκίνητο είναι 32 χρόνια Νο1 στην Ευρώπη;

Πρόκειται για ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αυτοκίνητα παγκοσμίως και το απόλυτο best seller στην Ευρώπη.

Ποιο αυτοκίνητο είναι 32 χρόνια Νο1 στην Ευρώπη;

Πρόκειται για ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αυτοκίνητα παγκοσμίως και το απόλυτο best seller στην Ευρώπη. Το VW Golf από το 1974 που παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά του μέχρι την ολοκαίνουργια 8η γενιά που είδαμε και στην Αυτοκίνηση 2019, αποτελεί το πιο επιτυχημένο ευρωπαϊκό μοντέλο όλων των εποχών, με περισσότερες από 35 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

Με απόλυτους αριθμούς, ένα νέο Golf παραγγέλνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, κάθε 41 δευτερόλεπτα, σε καθημερινή βάση, αδιάκοπα από την έναρξη της παραγωγής του πριν από 45 χρόνια, κάτι που σημαίνει περίπου 780.000 οχήματα ετησίως.

Είναι το αυτοκίνητο – σημείο αναφοράς στη μικρομεσαία κατηγορία, αφού αποτελεί μια πληρέστατη και ολοκληρωμένη πρόταση στους περισσότερους τομείς. Το νέο VW Golf ανεβάζει και άλλο τον πήχη, χάρη στην υψηλή του τεχνολογία, το ψηφιοποιημένο εσωτερικό με την καινοτόμο σχεδίαση -για τα πρότυπα του αυτοκινήτου- και τις έξυπνες τεχνολογίες για βέλτιστη ασφάλεια.

Επιπλέον, για πρώτη φορά στο νέο Golf θα είναι διαθέσιμες οκτώ εκδόσεις κινητήρων και θα περιλαμβάνει εκδόσεις βενζίνης (TSI), πετρελαίου (TDI), φυσικού αερίου (TGI), ήπιων υβριδικών (eTSI, mild hybrid) και plug-in υβριδικών (eHybrid).

Σε κάθε γενιά του, το VW Golf ξεχώριζε από τον ανταγωνισμό σε βασικούς τομείς, όπως είναι σε ασφάλεια, κινητήρες, τεχνολογία κ.α., ωστόσο πάντα έμενε αναγνωρίσιμο εξωτερικά, αφού η κάθε γενιά αποτελούσε μια φυσική εξέλιξη της προγενέστερης.

Συνταγή, η οποία κρίνεται ιδιαίτερα πετυχημένη, όπως άλλωστε αποδεικνύουν τα νούμερα των πωλήσεων στην Ευρώπη, όπου τα 40 τελευταία χρόνια, το VW Golf βρέθηκε για 32 χρονιές στην πρώτη θέση:

Πηγή: autogreeknews.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας