WRC: Πρόωρο τέλος στη σεζόν λόγω ματαίωσης του αγώνα στην Αυστραλία!

Ο ακροτελεύτιος αγώνας της τρέχουσας σεζόν του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι δεν θα διεξαχθεί, εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών στη Νέα Νότια Ουαλία.

WRC: Πρόωρο τέλος στη σεζόν λόγω ματαίωσης του αγώνα στην Αυστραλία!

Έναν... αγώνα αρχύτερα ολοκληρώθηκε το φετινό WRC, λόγω ανωτέρας βίας. Συγκεκριμένα, ο τελευταίος αγώνας της σεζόν που ήταν προγραμματισμένος για το διάστημα 14-17 Νοεμβρίου στην Αυστραλία, ματαιώθηκε λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο πρόεδρος του αγώνα, Άντριου Παπαδόπουλος, τόνισε σχετικά: «Η σκέψη μας είναι με την κοινότητα της Νέας Νότιας Ουαλίας, ειδικά τους ανθρώπους που έχασαν τους αγαπημένους τους, τα σπίτια και τα υπάρχοντά τους εξαιτίας των πυρκαγιών. Ευχαριστούμε την οικογένεια του Ράλι για την υποστήριξη και την κατανόηση».

Όπερ σημαίνει ότι το φετινό πρωτάθλημα έληξε πρόωρα, με τη Hyundai να πανηγυρίζει τον τίτλο των κατασκευαστών για πρώτη φορά στην ιστορία της με 380 βαθμούς, μπροστά από Toyota (362β.) και Citroen (284β.).

Το πρωτάθλημα των οδηγών, βεβαίως, είχε ήδη κριθεί από τον αγώνα της Καταλωνίας (24-27 Οκτωβρίου). Πρωταθλητής είναι ο Εσθονός Οτ Τενάκ με 263 βαθμούς, δεύτερος ο Βέλγος Τιερί Νεβίλ με 227β. και τρίτος ο -επί εξαετία παγκόσμιος πρωταθλητής- Σεμπαστιάν Οζιέ από τη Γαλλία με 217 βαθμούς.