VW T-Cross: Το πληρέστερο μικρό SUV

Η Volkswagen διαθέτει μια πληρέστατη γκάμα SUV μοντέλων για κάθε ανάγκη και οικονομικό βαλάντιο, ξεκινώντας από το μικρότερο και πιο προσιτό T-Cross.

VW T-Cross: Το πληρέστερο μικρό SUV

Η Volkswagen διαθέτει μια πληρέστατη γκάμα SUV μοντέλων για κάθε ανάγκη και οικονομικό βαλάντιο, ξεκινώντας από το μικρότερο και πιο προσιτό T-Cross, το αμέσως μεγαλύτερο T-Roc, το best seller μικρομεσαίο Tiguan και τη ναυαρχίδα, το Touareg.

Από τη βάση όμως, το VW T-Cross εμφανίζει πληρότητα σε κάθε επίπεδο και δεν κάνει «εκπτώσεις» πουθενά. Παράλληλα, πωλείται σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές, σε συνδυασμό με ένα πληρέστατο στάνταρ εξοπλισμό. Η αρχική έκδοση 1.0 TSI 95 PS Life περιλαμβάνει 6 αερόσακους, σύστημα αναγνώρισης πεζών, αισθητήρα τυφλού σημείου, ενεργό σύστημα διατήρησης της λωρίδας, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, air condition, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών, προβολείς ομίχλης, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων κ.λπ. Κοινώς, από την πρώτη έκδοση δεν χρειάζεται κανένα εξτρά και μπορεί να αποκτηθεί στην τιμή των 17.400 ευρώ.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί, ότι το VW T-Cross είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στην κατηγορία του. Με βάση τα τεστ του Euro NCAP, το T-Cross έχει αξιολογηθεί με 5 αστέρια, ενώ σε όλες τις επιμέρους δοκιμασίες, όπως είναι η ασφάλεια των ενηλίκων, παιδιών, πεζών και των επικουρικών συστημάτων ασφαλείας, το μικρότερο SUV της VW έχει συγκεντρώσει τα υψηλότερα ποσοστά, έναντι των ανταγωνιστών του.

Το VW T-Cross διακρίνεται ακόμη για το άνετο και πρακτικό του εσωτερικό, όπου το στάνταρ συρόμενο πίσω κάθισμα διαμορφώνει τη χωρητικότητα που πορτ μπαγκάζ μεταξύ 347-417 λτ. Έτσι, το T-Cross μπορεί να το επιλέξει κάποιος ως οικογενειακό αυτοκίνητο, χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσει πάρα πολλά χρήματα και γενικά να έχει χαμηλό κόστος χρήσης.

Από πλευράς επιδόσεων, ο αρχικός 1.0 TSI κινητήρας, αποδίδει 95 ίππους και 175 Nm ροπής, ενώ υπάρχει και ο ισχυρότερος 1.0 TSI με τους 115 ίππους και τα 200 Nm ροπής, σε συνδυασμό και με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 ταχυτήτων. Στην γκάμα περιλαμβάνεται και ο ντίζελ 1.6 TDI των 95 ίππων και με 250 Nm ροπής.

Πηγή: autogreeknews.gr