Ποια ιαπωνική μάρκα αυτοκινήτου είναι πιο αξιόπιστη;

Τα ιαπωνικά αυτοκίνητα έχουν ισχυρή και μακρόχρονη παράδοση στον τομέα της αξιοπιστίας, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που τα επιλέγουν γιατί δεν θέλουν να έχουν προβλήματα στο κεφάλι τους.

Ποια ιαπωνική μάρκα αυτοκινήτου είναι πιο αξιόπιστη;

Ωστόσο, τη σημερινή εποχή που όλα τα αυτοκίνητα (όπως φυσικά και τα ιαπωνικά) εξοπλίζονται με πάρα πολλά ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εξαρτήματα, οι κινητήρες τους είναι πιο πολύπλοκοι σε κατασκευή και γενικότερα είναι «φορτωμένα» με πολλά πράγματα, οι πιθανότητες για εμφάνιση βλάβης είναι μεγαλύτερες.

Σε έρευνες που γίνονται κάθε χρόνο, οι ιαπωνικές εταιρείες τοποθετούνται συνήθως στις πρώτες θέσης της κατάταξης, όμως, πλέον «απειλούνται» από τις κορεατικές (Hyundai και Kia), ενώ υπάρχουν και ευρωπαϊκές μάρκες που έχουν ανέβει πολλά σκαλοπάτια.

Από τις πιο έγκυρες έρευνες που πραγματοποιούνται ετησίως, είναι αυτές της JD Power, οι οποίες αφορούν τις αγορές των Η.Π.Α., της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα αποτελέσματα και οι κατατάξεις διαφέρουν, αφού πρόκειται για διαφορετικές αγορές, καθώς για παράδειγμα στις Η.Π.Α πωλούνται ιαπωνικά μοντέλα που δεν εισάγονται στην Ευρώπη και το αντίστροφο.

Στη Γερμανία, η Mitsubishi βρέθηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης με 85 προβλήματα ανά 100 οχήματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο πρώτη ήταν η Nissan με 84 προβλήματα ανά 100 οχήματα και στις Η.Π.Α. την πρώτη θέση κατέλαβε η Lexus με 105 προβλήματα ανά 100 οχήματα.

Να σημειωθεί ότι στην έρευνα της Γερμανίας δεν περιλαμβάνεται η Honda και η Suzuki λόγω μικρού δείγματος, ενώ στην έρευνα του Ηνωμένου Βασιλείου απουσιάζει η Mitsubishi για τον ίδιο λόγο.

Μέσος όρος (προβλήματα ανά 100 οχήματα):

1. Nissan 137
2. Honda 146
3. Mitsubishi 158
4. Mazda 159
5. Acura 171

Πηγή: autogreeknews.gr