Τεστ: Πόσο καλά γνωρίζετε να οδηγείτε σε σήραγγες;

Στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας της Ελλάδας υπάρχουν πλέον πάρα πολλές σήραγγες. Δυστυχώς όμως, αρκετοί οδηγοί δεν γνωρίζουν πως πρέπει να κινούνται μέσα σε αυτές.

Τεστ: Πόσο καλά γνωρίζετε να οδηγείτε σε σήραγγες;

Στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας της Ελλάδας υπάρχουν πλέον πάρα πολλές σήραγγες. Δυστυχώς όμως, αρκετοί οδηγοί δεν γνωρίζουν πως πρέπει να κινούνται μέσα σε αυτές και τι ενέργειες να κάνουν σε περίπτωση που έρθουν αντιμέτωποι με ένα ατύχημα ή μια πυρκαγιά.

Το ΕΜΠ σε συνεργασία με την Εγνατία Οδός ΑΕ και άλλους φορείς διοργανώνει έρευνα για να καταγράψει το επίπεδο γνώσεων των οδηγών που χρησιμοποιούν οδικές σήραγγες και να ευαισθητοποιήσει τους οδηγούς στα θέματα ασφάλειας. Οι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι μερικά στοιχεία είναι πολύ σημαντικό να τα γνωρίζουμε για να μειώσουμε όσο γίνεται τις επιπτώσεις ενός πιθανού ατυχήματος.

Αυτή η μελέτη που γίνεται μέσω ενός απλού ερωτηματολογίου, αποσκοπεί στο να καταγράψει το επίπεδο γνώσεων των οδηγών που χρησιμοποιούν οδικές σήραγγες και να ευαισθητοποιήσει τους οδηγούς στα θέματα ασφάλειας.

Στο τέλος του ερωτηματολογίου δίνεται στους συμμετέχοντες το σκορ τους σχετικά με το πόσο ασφαλής είναι η οδήγησή τους στις σήραγγες αλλά και τη δυνατότητα να προ(σ)καλέσουν τους φίλους σας να τους συναγωνιστούν.

Η συμμετοχή σας είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη βελτίωση της ασφάλειας κατά την οδήγηση σε οδικές σήραγγες. Επίσης, να σημειωθεί ότι οι απαντήσεις δίνονται ανώνυμα.

Σύνδεσμος για συμμετοχή στην έρευνα: http://hmrt.simor.ntua.gr/

Πηγή: autogreeknews.gr