Επίσημη πρώτη για το νέο Toyota Yaris!

Η πολυαναμενόμενη 4η γενιά του Toyota Yaris είναι γεγονός, βασίζεται σε ολοκαίνουργια πλατφόρμα και στοχεύει απευθείας στην κορυφή των σουπερμίνι!

Επίσημη πρώτη για το νέο Toyota Yaris!

Το νέο Yaris χτίζεται στην πλατφόρμα GA-B, που αποτελεί την τελευταία εκδοχή της παγκόσμιας πλατφόρμας TGNA (Toyota Global New Architecture). Oι διαστάσεις μπορεί να είναι παρεμφερείς με του απερχόμενου μοντέλου, όμως το μεταξόνιο είναι σχεδόν 5 εκατοστά μακρύτερο (2.560 χλστ). Παρόλα αυτά, το μήκος εμφανίζεται 5 χλστ. κοντύτερο (3.940 χλστ). Άλλα 5 εκατοστά έχουν πάει στο πλάτος (1.745 χλστ.), ενώ 4 εκατοστά έχουν φύγει από το ύψος (1.470 χλστ.) χαρίζοντας σαφώς πιο δυναμικό παράστημα στο ιαπωνικό σουπερμίνι.

Η εμφάνιση είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με αυτά που είχαμε συνηθίσει, ιδιαίτερα στο πίσω μέρος όπου τα φωτιστικά σώματα ενώνονται με μια λωρίδα και η οροφή σχηματίζει μια έντονη καμπύλη με τον τρίτο όγκο. Εμπρός το παρουσιαστικό είναι σαφώς πιο αιχμηρό από ό,τι πριν, δείχνοντας κατευθείαν τις προθέσεις της Toyota για τη δημιουργία ενός νεανικού, δυναμικού και καλαίσθητου σχήματος.

Στο εσωτερικό ο αέρας ανανέωσης επίσης πνέει δυνατά, με την οθόνη των 10 ιντσών στο κέντρο και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να χαρίζουν άπλετη ψηφιακή νότα στην καμπίνα των επιβατών. Προαιρετικά, για το Yaris Hybrid, διατίθεται πανοραμική ηλιοροφή.

Μιλώντας για το υβριδικό Yaris, συναντάμε ένα ολοκαίνουργιο σύνολο με την ονομασία Dynamic Force. Πλέον ο 1.500άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας κύκλου Άτκινσον είναι τρικύλινδρος και η Toyota ανακοινώνει πως ο συνδυασμός του με το ηλεκτρικό μοτέρ παρουσιάζει 15% μεγαλύτερη ισχύ, 25% χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων, με 40% μεγαλύτερη θερμοδυναμική απόδοση. Η μπαταρία είναι καινούργια και πιο ελαφριά, με την τεχνολογία ιόντων-λιθίου να αντικαθιστά την προηγούμενη νικελίου. Σε κάποιες αγορές, το νέο Yaris θα διατίθεται με 2 ατμοσφαιρικά τρικύλινδρα μοτέρ 1.0 και 1.5 λίτρων, με τους Ιάπωνες να μην ανακοινώνουν περισσότερα στοιχεία για αυτά.

Πηγή: autogreeknews.gr