Θηριώδες το νέο Nissan Titan με 400 ίππους! (vid)

Η Nissan παρουσίασε κι επίσημα το θηριώδες Titan στο Texas των Η.Π.Α., το οποίο διαθέτει πλέον ένα νέο σχεδιασμό, αλλά το κυριότερο, ο κινητήρας είναι σημαντικά αναβαθμισμένος.

Θηριώδες το νέο Nissan Titan με 400 ίππους! (vid)

Η Nissan παρουσίασε κι επίσημα το θηριώδες Titan στο Texas των Η.Π.Α., το οποίο διαθέτει πλέον ένα νέο σχεδιασμό, αλλά το κυριότερο, ο κινητήρας είναι σημαντικά αναβαθμισμένος, προσφέροντας 400 ίππους. Στόχος της Nissan είναι να κερδίσει σημαντικό αγοραστικό μερίδιο στην δημοφιλή αγορά των Pick-up για τις Η.Π.Α. και για το λόγο αυτό προσφέρει το Titan με σημαντικές αλλαγές, διάφορες εξοπλιστικές εκδόσεις, αλλά και πλήθος επιλογών εξατομίκευσης.

Το Nissan Titan, προικίζεται σύμφωνα με την Nissan με τον ισχυρότερο V8 κινητήρα στην κατηγορία του, ο οποίος αποδίδει 400 ίππους, έναντι 390 του προηγούμενου μοντέλου, ενώ η ροπή αγγίζει τα 560 Nm. Ο κινητήρας ενσωματώνει την τεχνολογία VVEL (Variable Valve Event & Lift) της Nissan, καθώς και την τεχνολογία Direct Injection Gas (DIG), η οποία προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις, αλλά και καλύτερη διαχείριση καυσίμου, μειώνοντας κατά συνέπεια αισθητά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ο ισχυρός κινητήρας συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων (έναντι 7 σχέσεων που είχε το απερχόμενο μοντέλο), με την μετάδοση της δύναμης, αναλόγως της έκδοσης, να γίνεται είτε στους 2, είτε στους 4 τροχούς. Το σύστημα τετρακίνησης του Titan είναι εξαιρετικά εξελιγμένο, φροντίζοντας να παρέχει συνεχώς πρόσφυση όσο δύσκολο είναι το τερέν που πρέπει να κινηθεί ο οδηγός, χάρη στις τεχνολογίες Hill Descent Control (διαθέσιμο στην έκδοση PRO-4X), το Hill Start Assist, το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και το ηλεκτρονικό πίσω διαφορικό με δυνατότητα κλειδώματος.

Σχεδιαστικά τώρα, το Titan δεν ενστερνίζεται την σχεδιαστική ταυτότητα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα «ευρωπαϊκά» Nissan, μιας και δεν ενσωματώνεται η V-Motion γρίλια. Κι αυτό ώστε το νέο μυώδες ιαπωνικό pick – up να διαθέτει ένα πιο δυναμικό κι εμφατικό παρουσιαστικό. Η νέα αυτή γρίλια διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις ανάλογα το εξοπλιστικό επίπεδο, ενώ εντελώς καινούργιος είναι ο εμπρός προφυλακτήρας, αλλά και τα LED φωτιστικά σώματα τα οποία ξεχωρίζουν με το διπλό boomerang σχήμα τους. Το νέο Titan θα προσφέρεται με τρία νέα διαθέσιμα χρώματα, με την παλέτα στο σύνολο να διαθέτει εννέα διαφορετικούς χρωματισμούς. Τα νέα χρώματα είναι τα: Red Alert, Baja Storm και Cardinal Red Metallic (premium χρώμα).

Υψηλού επιπέδου είναι κι ο εξοπλισμός ασφαλείας, όπου στον βασικό εξοπλισμό είναι πλέον το μπουκέτο τεχνολογιών ασφάλειας Nissan Safety Shield που περιλαμβάνει αυτόματο φρενάρισμα, ανίχνευση πεζών, έλεγχο τυφλών σημείων, προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας κ.α., ενώ για την παθητική ασφάλεια φροντίζουν οι 8 αερόσακοι. Η καμπίνα τώρα, ξεχωρίζει με τα ποιοτικά υλικά που έχει κατασκευαστεί, κι επιπλέον στο βασικό εξοπλισμό υπάρχει μια 8 ιντσών οθόνη για το σύστημα infotainment ενώ προαιρετικά προσφέρεται μια μεγαλύτερη 9 ιντσών. Σαφώς και το σύστημα ψυχαγωγίας είναι συμβατό με τις τεχνολογίες Apple CarPlay και Android Auto.

Πηγή: autogreeknews.gr