5+1 Συμβουλές για ασφαλή οδήγηση το φθινόπωρο

Το φθινόπωρο είναι μία εποχή που κρύβει παγίδες για τους οδηγούς και το αυτοκίνητό τους.

5+1 Συμβουλές για ασφαλή οδήγηση το φθινόπωρο

Το φθινόπωρο είναι μία εποχή που κρύβει παγίδες για τους οδηγούς και το αυτοκίνητό τους, καθώς πολλές φορές οι καιρικές συνθήκες εναλλάσσονται και μάλιστα μπορεί τα φαινόμενα να είναι έντονα. Πιο κάτω έχουμε μία λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε στο αυτοκίνητό μας το φθινόπωρο αλλά και με αυτά που πρέπει να προσέχουμε όταν οδηγούμε.

1. Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνει ο οδηγός έναν έλεγχο στο αυτοκίνητό του για να σιγουρευτεί πως οι διακοπές του καλοκαιριού δεν του άφησαν κάποιο… κουσούρι. Αν τα ελαστικά θέλουν άλλαγμα πρέπει να αντικατασταθούν αμέσως.

2. Ελέγξτε οπωσδήποτε τους υαλοκαθαριστήρες, προκειμένου να εξασφαλίσετε τη μέγιστη ορατότητα όταν βρέχει. Μην περιμένετε να έρθουν οι συχνές βροχοπτώσεις για να τους αλλάξετε. Φυσικά θα πρέπει να ελέγξετε και το νερό στο δοχείο τους, για να φροντίσετε να έχετε καθαρό παρμπρίζ εμπρός και πίσω.

3. Η μπαταρία του αυτοκινήτου καλό είναι να αντικατασταθεί πριν έρθουν τα μεγάλα κρύα του χειμώνα, γιατί τότε θα είναι αργά και θα βρεθείτε προ εκπλήξεων.

4. Η μέρα μικραίνει και ειδικά μετά την αλλαγή της ώρας σε χειμερινή, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για περισσότερη νυχτερινή οδήγηση. Βεβαιωθείτε πως τα φώτα του αυτοκινήτου σας δουλεύουν σωστά, δεν τυφλώνουν και εξασφαλίζουν τη βέλτιστη ορατότητα.

5. Το φθινόπωρο μπορεί να δημιουργεί ένα μαγευτικό τοπίο στους δρόμους με τα πεσμένα φύλλα, ωστόσο αυτό θέαμα είναι επικίνδυνο. Τα φύλλα που έχουν πέσει στο οδόστρωμα και έχουν βραχεί από την υγρασία ή τη βροχή, μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνα με τον πάγο γιατί γλιστρούν πάρα πολύ.

Μη ξεχνάτε: Τον Σεπτέμβριο τα παιδιά επιστρέφουν στα σχολεία και φυσικά τα σχολικά επιστρέφουν στους δρόμους. Χρειάζεται να έχουμε περισσότερη υπομονή και να προσέχουμε, ειδικά όταν προσπερνάμε κάποιο σταθμευμένο σχολικό.

Πηγή: autogreeknews.gr