Ιδού το ολοκαίνουργιο Nissan Juke!

Το περιμέναμε καιρό και επιτέλους ήρθε! Το ολοκαίνουργιο Nissan Juke μας παρουσιάζεται με κάθε μεγαλοπρέπεια, έχοντας ένα νέο δυναμικό παρουσιαστικό, μεγαλύτερες διαστάσεις και πλήθος νέων τεχνολογιών! Ας το γνωρίσουμε!

Ιδού το ολοκαίνουργιο Nissan Juke!

Έπειτα από πολλά teaser ήρθε η ώρα για την επίσημη αποκάλυψη του νέου Compact SUV της Nissan, το οποίο έπειτα από 8 χρόνια κυκλοφορίας μπήκε αισίως στη δεύτερη γενιά του.

Στο κομμάτι της εξωτερικής εμφάνισης και η 2η γενιά Juke διαθέτει ένα ριζοσπαστικό παρουσιαστικό, ακολουθώντας τα χνάρια του προκατόχου του, όντας όμως πιο ευρύχωρο χάρη στη πλατφόρμα CMF-B στην οποία βασίζεται.

Στο εμπρόσθιο τμήμα υπάρχουν ξεχωριστά φωτιστικά σώματα, ενώ εντυπωσιακές είναι οι καμπύλες του αμαξώματος, με την όλη εμφάνιση να χαρακτηρίζεται εξαιρετικά αθλητική, η οποία μάλιστα τονίζεται και από τις ζάντες 19 ιντσών με τις οποίες εξοπλιζόταν το μοντέλο στις φωτογραφίες. Οι κυκλικοί προβολείς διατηρούνται, ενώ ενσωματώνεται και η μάσκα V-Motion της Nissan. Ταξιδεύοντας το μάτι προς το πίσω μέρος, η κεκλιμένη οροφή δίνει μια κουπέ ψευδαίσθηση στον παρατηρητή, ενώ διατηρούνται τα κρυφά χερούλια για τις πίσω πόρτες. Το νέο Juke θα προσφέρεται με 11 διαφορετικά χρώματα, ενώ έχει προστεθεί ένα ακόμα, με την κωδική ονομασία Fuji Sunset. Κι αν θέλετε το κάτι ξεχωριστό, τότε μέσω του ολοκαίνουργιου πακέτου αναβάθμισης N-Design που προσφέρει διάφορους συνδυασμούς χρωμάτων για διάφορα μέρη του αμαξώματος υπάρχουν πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης.

Οι διαστάσεις του αμαξώματος έχουν μεγαλώσει συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά, με το μήκος να ανέρχεται στα 4.210 χλστ., το πλάτος στα 1.800 χλστ. και το ύψος στα 1.595 χλστ., με το βάρος όμως να είναι μειωμένο κατά 23 κιλά. Η αύξηση των διαστάσεων είχε θετικό αντίκτυπο και στο προσφερόμενο χώρο των επιβατών, με το μεγαλύτερο όφελος να εντοπίζεται στο διαθέσιμο χώρο για τα γόνατα των πίσω, όπου στο νέο Juke είναι αυξημένος κατά 58 χλστ., ενώ κι ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί σημαντικά (+20%) όπου πλέον αγγίζει τα 422 λτ.

Η καμπίνα του νέου Nissan Juke έχει έντονες επιρροές από αυτή του Qashqai, με την Nissan να έχει χρησιμοποιήσει ποιοτικά και μαλακά υλικά. Στο ανώτερο σημείο της κεντρικής κονσόλας υπάρχει μια οθόνη αφής 8 ιντσών του συστήματος infotainment, το οποίο είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto. Ο τεχνολογικός οργασμός όμως συνεχίζεται, μιας και ενσωματώνεται το NissanConnect Services που προσφέρει στον ιδιοκτήτη τον έλεγχο του κλειδώματος και ξεκλειδώματος των θυρών του αυτοκινήτου του, τον ενημερώνει για την πίεση των ελαστικών και τη στάθμη του λιπαντικού κι όλα αυτά μέσω του smartphone του. Τέλος, το τιμόνι πλέον ρυθμίζεται τηλεσκοπικά, ενώ υπάρχουν περισσότερες θήκες για τα καθημερινά μικροαντικείμενα.

Το νέο Nissan Juke εξοπλίζεται με τον αποδοτικό, 3κύλινδρο, turbo βενζινοκινητήρα 1.0 λίτρου DIG-T, με ισχύ 117 ίππων, ο οποίος θα μπορεί να συνεργαστεί είτε με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, ή εναλλακτικά με ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT) 7 ταχυτήτων με paddles. Στη διάθεση του οδηγού βρίσκονται τρία οδηγικά προφίλ, τα Eco, Standard και Sport. Ακόμα ένα μεγάλο νέο είναι όμως, πως για πρώτη φορά το νέο Nissan Juke θα ενσωματώνει την προηγμένη τεχνολογία ProPILOT. Θα υπάρχει ένα πλήρες πακέτο τεχνολογιών ασφάλειας, όπως η Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης με Αναγνώριση Πεζών και Ποδηλάτων, η Αναγνώριση Σημάτων Κυκλοφορίας, η Προειδοποίηση Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας, το Σύστημα Προειδοποίησης Πίσω Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας και η Παρέμβαση Τυφλού Σημείου.

Το νέο Nissan Juke θα έρθει στη χώρα μας στα τέλη Νοεμβρίου, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες παραδόσεις!

Πηγή: autogreeknews.gr