Volkswagen ID.3 με 204 ίππους και πίσω κίνηση

Η Volkswagen θα συγκεντρώσει πάνω της όλα τα φώτα της δημοσιότητας στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

Volkswagen ID.3 με 204 ίππους και πίσω κίνηση

Η Volkswagen θα συγκεντρώσει πάνω της όλα τα φώτα της δημοσιότητας στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, όπου εκτός από το νέο Golf θα παρουσιάσει και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της αυτοκίνητο που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MEB, το ID.3.

Ήδη από το Μάιο έχουν ξεκινήσει οι προπαραγγελίες για το ID.3 1ST Edition, μία ειδική έκδοση με υψηλό επίπεδο εξοπλισμού, η οποία θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό 30.000 οχημάτων. Παράλληλα αυτή τη φορά το ID.3 εμφανίζεται με λιγότερο καμουφλάζ και διακρίνονται περισσότερο οι γραμμές του αμαξώματός του, όπως επίσης τα φωτιστικά σώματα, ο προφυλακτήρας και το σήμα της VW.

To ID.3 θα είναι διαθέσιμο με τρία μεγέθη μπαταριών, τη μεγάλη των 77 kWh, τη μεσαία των 58 kWh και τη μικρή των 45 kWh, οι οποίες θα προσφέρουν αυτονομία μεταξύ 330 και 550 χιλιομέτρων (WLTP). Επιπλέον, σε χρόνο 30 λεπτών (σε φορτιστή 100 kW) οι μπαταρίες θα φορτίζουν για 290 χιλιόμετρα αυτονομίας, ενώ η εγγύηση που θα δίνεται θα είναι για 8 χρόνια ή 160.000 χλμ.

Παρά το γεγονός ότι θα έχει οικολογικό προφίλ, το ID.3 1ST θα προσφέρει ταχύτατες επιταχύνσεις, χάρη στην ισχύ των 204 ίππων που θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Βέβαια δεν θα είναι ένα σπορ αυτοκίνητο για… ντριφτ, αφού κάθε όρεξη του οδηγού για ατασθαλίες θα τις κόβουν τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας.

Η αρχική τιμή του ID.3 θα ξεκινά στη Γερμανία κάτω από τις 30.000 ευρώ, που σημαίνει ότι θα είναι σχετικά προσιτό (για ηλεκτρικό αυτοκίνητο). Η παραγωγή του θα ξεκινήσει στα τέλη του 2019 και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στα μέσα του 2020.

Πηγή: autogreeknews.gr