Νέο Opel Corsa-e έτοιμο για αγώνες ράλι!

Η Opel είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο που προσφέρει ένα ηλεκτρικό όχημα (με μπαταρία) για αγώνες ράλι.

 Νέο Opel Corsa-e έτοιμο για αγώνες ράλι!

Η Opel είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο που προσφέρει ένα ηλεκτρικό όχημα (με μπαταρία) για αγώνες ράλι για τους πελάτες του μηχανοκίνητου αθλητισμού (customer rally sport).

Το ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο βασίζεται στο Opel Corsa-e, που ήδη διατίθεται για παραγγελία και θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (ημέρες για το κοινό, 12-22 Σεπτεμβρίου). Το 2020 η Opel και η ADAC θα ξεκινήσουν το ADAC Opel e-RallyCup, το παγκοσμίως πρώτο πρωτάθλημα ενιαίου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το νέο Opel Corsa-e αντικαθιστά τώρα το ADAM στις ειδικές διαδρομές ράλι. Το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο αποδίδει 136 ίππους και ροπή 260 Nm, ενώ για την τροφοδοσία φροντίζει η μπαταρία ιόντων λιθίου των 50 kWh και η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω διαφορικού Torsen. Επίσης, έχουν γίνει οι απαραίτητες αλλαγές στις αναρτήσεις και στα φρένα 4πίστονες δαγκάνες εμπρός με δίσκους 332×28 χλστ., πίσω δίσκοι 264×12 χλστ., έχει προστεθεί κλωβός ασφαλείας, καθώς και προστατευτικές ποδιές για τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων.

Αρχικά, το ADAC Opel e-Rally Cup θα πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια των αγώνων του Γερμανικού Πρωταθλήματος Ράλι και άλλων επιλεκτικών διοργανώσεων. Η έναρξη προγραμματίζεται για το καλοκαίρι του 2020. Τουλάχιστον δέκα προκριματικοί γύροι μέσα στο 2021 θα αποτελέσουν τη λεγόμενη “Super Season”.

Μετά την αποφοίτησή τους από την Ακαδημία και το ADAC Opel e-Rally Cup, οι καλύτεροι νέοι οδηγοί θα προωθηθούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Junior Rally με το νέο Opel Corsa R2. Η ένταξη της Opel στο Groupe PSA προσφέρει πρόσθετες δυνατότητες για τα πραγματικά ταλέντα: η έτερη μάρκα του ομίλου, Peugeot συμμετέχει με ισχυρά αγωνιστικά μοντέλα FIA R5, όπως και η Citroën ακόμα και με world rally cars – εξαιρετικές ευκαιρίες για αναρρίχηση στην κορυφή του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.

Η εξέλιξη του Opel Corsa-e Rally στο Rüsselsheim συνεχίζεται με ταχύ ρυθμό. Δεκαπέντε αυτοκίνητα προγραμματίζονται για το 2020/2021 ADAC Opel e-Rally Cup. Η τιμή του αυτοκινήτου της Opel Motorsport θα είναι πολύ χαμηλότερη από 50.000€ (καθαρή τιμή).

Πηγή: autogreeknews.gr