Επετειακό Honda NSX προς τιμήν του αυθεντικού

Μπορεί να μεσολάβησαν 11 χρόνια μεταξύ των δυο γενιών του NSX, όμως η Honda φροντίζει να κρατά δυνατούς δεσμούς μεταξύ των εκδοχών του υπεραυτοκινήτου της.

Επετειακό Honda NSX προς τιμήν του αυθεντικού

Μπορεί να μεσολάβησαν 11 χρόνια μεταξύ των δυο γενιών του NSX, όμως η Honda φροντίζει να κρατά δυνατούς δεσμούς μεταξύ των εκδοχών του υπεραυτοκινήτου της. Ακόμα κι όταν αυτοί περιλαμβάνουν απλά ένα χρώμα!

Το Indy Yellow Pearl είναι η τελευταία προσθήκη στην παλέτα του ιαπωνικού supercar, ακολουθούμενη από δόσεις νοσταλγίας. Το ίδιο χρώμα -τότε με την ονομασία Spa Yellow- ήταν εκ των δημοφιλέστερων επιλογών του αγοραστικού κοινού, για το πρώτο NSX. Συγκεκριμένα, από το 1997 μέχρι το 2003 ήταν το πέμπτο πιο δημοφιλές χρώμα στις τάξεις του «New Sportscar eXperimental» (κόκκινο, άσπρο, μαύρο και ασημί τα πρώτα τέσσερα). Χρεώνεται 1.000 δολάρια και δεν είναι καν το πιο ακριβό της γκάμας, καθώς τα Valencia Red Pearl (ανοιχτό κόκκινο) και Nouvelle Blue Pearl (γαλάζιο ελεκτρίκ) κοστολογούνται στις 6.000 δολάρια έκαστο.

Κάτω από το κιτρινόμαυρο -ελέω οροφής, spoiler και ζαντών- παρουσιαστικό, τα μηχανικά μέρη παραμένουν αναλλοίωτα. Ο twinturbo V6 των 3.5 λίτρων και οι 3 ηλεκτροκινητήρες εξακολουθούν να αποδίδουν 581 ίππους και 645 Nm ροπής στις 2.000-6.000 σ.α.λ., ενώ και η επιτάχυνση παραμένει στα εντυπωσιακά επίπεδα των 2,9 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση (έχει μετρηθεί και στα 2,7), μαζί με τα 307 χλμ./ώρα της τελικής ταχύτητας.

Πηγή: autogreeknews.gr