Νέο crossover Audi A1 citycarver

Το νέο Audi A1 αποκτά για πρώτη φορά έκδοση crossover με την ονομασία «citycarver».

Νέο crossover Audi A1 citycarver

Το νέο Audi A1 αποκτά για πρώτη φορά έκδοση crossover με την ονομασία «citycarver», το οποίο είναι σε θέση να κινηθεί και εκτός των αυστηρών ορίων της ασφάλτου, ενώ φέρει αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα υπόλοιπα A1.

Το μήκους 4,04 μ. A1 citycarver βασίζεται στο A1 Sportback. Εξωτερικά ξεχωρίζει από τη μεγάλη μαύρη οκταγωνική μάσκα που θυμίζει την αντίστοιχη των μοντέλων Q, τους νέους προφυλακτήρες με τις ασημί ποδιές και τα προστατευτικά τμήματα στα μαρσπιέ και γύρω από τους θόλους των τροχών. Η χρωματική παλέτα του A1 citycarver περιλαμβάνει εννέα χρώματα, καθώς και διχρωμία με οροφή σε μεταλλική απόχρωση Mythos black ή Manhattan gray.

Στο εσωτερικό οι αεραγωγοί, το πλαίσιο της κεντρικής κονσόλας και το εσωτερικό τμήμα των χειρολαβών των θυρών προσφέρονται σε αποχρώσεις πράσινου, χάλκινου, πορτοκαλί, ή γκρι – ασημί. Η έκδοση S line προσφέρει επίσης γκρι χρώμα και σπορ flat bottomed τιμόνι, καθώς και στάνταρ αεροτομή οροφής, συν μεγαλύτερες ζάντες ξεκινώντας από τις 16 ίντσες. Στον πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται -μεταξύ άλλων- ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη αφής των 10,1 ιντσών του συστήματος πολυμέσων.

Αλλαγές έχουν γίνει και στο στήσιμο των αναρτήσεων, έτσι ώστε το Audi A1 citycarver να μπορεί να κινηθεί πιο άνετα στο χώμα. Έτσι, έχει αυξηθεί η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος κατά 4 εκατοστά, μεταξύ των οποίων τα 3,5 εκατοστά προέρχονται από την ανάρτηση και τα υπόλοιπα από τις ζάντες που φτάνουν έως τις 18 ίντσες.

Προαιρετικά διατίθεται και το πακέτο Dynamic, το οποίο περιλαμβάνει φρένα με κόκκινες δαγκάνες, ρυθμιζόμενη ανάρτηση, ηχητικό ενεργοποιητή για πιο σπορ ήχο από τον κινητήρα και το Audi drive select με τις επιλογές auto, dynamic, efficiency και individual.

Οι παραγγελίες για το Audi A1 citycarver θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο του 2019 και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν το φθινόπωρο. Παράλληλα θα λανσαριστεί και η ειδική έκδοση edition one σε χρώματα γκρι ή πορτοκαλί, με 18 ιντσών ζάντες, μαύρες λεπτομέρειες στο αμάξωμα, σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα και διχρωμία.

Πηγή: autogreeknews.gr