Οι «ταρζανιές» με smart πληρώνονται (vid)

Το σωστό είναι να αποφεύγουμε πάσης φύσεως ανωριμότητες με οποιοδήποτε αυτοκίνητο.

Οι «ταρζανιές» με smart πληρώνονται (vid)

Το σωστό είναι να αποφεύγουμε πάσης φύσεως ανωριμότητες με οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Αλλά σε κάποια επιβάλλεται, καθώς ελλοχεύουν πολύ περισσότερο οι συνέπειες.

Το smart fortwo, για παράδειγμα, κατά πολλούς είναι το ιδανικό αυτοκίνητο πόλης. Χωράει παντού, παρκάρει ακόμα και κάθετα (στην πρώτη γενιά), είναι πανεύκολο για τον οποιοδήποτε να υπολογίσει τον όγκο του κατά την εκτέλεση ελιγμών. Όλες αυτές οι αρετές, βέβαια, απορρέουν από τις περιορισμένες διαστάσεις του και την ιδιαίτερη κατανομή των μαζών. Στην πρώτη του γενιά, το μήκος του γερμανικού μικρού δεν ξεπερνά τα 2,5 μέτρα. Το μεταξόνιο ίσα που φτάνει τα 1,81 μ. και το ύψος του είναι στα 1.549 χλστ. Το δε πλάτος είναι ακόμα μικρότερο, στα 1.515 χλστ. Μικρό μεταξόνιο και αρκετό ύψος, σε συνδυασμό με στενά μετατρόχια συνθέτουν συνταγή προς αποφυγή στροφών και απότομων κινήσεων.

Όμως ένας οδηγός στη Γερμανία ζήλεψε τη χάρη των κασκαντέρ και επιχείρησε να κάνει αναστροφή με την όπισθεν, πίσω από το τιμόνι του λιλιπούτειου τετράτροχου. Η συγκεκριμένη κίνηση -ευρύτερα γνωστή ως J-Turn– χρησιμοποιείται από τους αστυνομικούς για εξοικονόμηση χρόνου σε τυχόν καταδίωξη, ή από τους κασκαντέρ για τις ανάγκες εντυπωσιακών σκηνών σε ταινίες. Στην πραγματική ζωή, η χρησιμότητά της -πέραν των οργάνων της τάξης- είναι μηδενική. Εκτός αν κάποιος θέλει να εντυπωσιάσει. Ή να δει τον κόσμο -κυριολεκτικά- ανάποδα. Όπως συνέβη στον συγκεκριμένο επίδοξο stunt man, που έφερε μια μεγαλοπρεπέστατη τούμπα στην προσπάθειά του να κερδίσει likes στο Facebook. Τελικά έκανε θραύση στα «χαχα».

Πηγή: autogreeknews.gr