Προ των πυλών η νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα πολλές φωτογραφίες από το καμουφλαρισμένο μοντέλο της, την Σειρά 2 Gran Coupe.

Προ των πυλών η νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα πολλές φωτογραφίες από το καμουφλαρισμένο μοντέλο της, την Σειρά 2 Gran Coupe. Το καμουφλάζ είναι έντονο, αλλά επιτρέπει να φαίνονται οι δυναμικές γραμμές του αμαξώματος.

Η επίσημη πρεμιέρα του νέου μοντέλου θα πραγματοποιηθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες τον Νοέμβριο, με την έναρξη των πωλήσεων να έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2020.

Η βαυαρική μάρκα δεν έχει δώσει τις επίσημες τεχνικές πληροφορίες του μοντέλου στη δημοσιότητα, πέρα από το γεγονός πως θα υιοθετεί την κίνηση στους εμπρός τροχούς, ακολουθώντας έτσι το δρόμο που χάραξε και η Σειρά 1, με την οποία θα μοιράζεται τους ίδιους κινητήρες. Κορυφαία έκδοση θα είναι η BMW M235i xDrive που θα εξοπλίζεται με τον πανίσχυρο 2λιτρο TwinPower Turbo κινητήρα, η ισχύς του οποίου αγγίζει τους 306 ίππους και η ροπή τα 450 Nm, με την κίνηση στην συγκεκριμένη κορυφαία έκδοση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, η οδική συμπεριφορά του μοντέλου, παρά την κίνηση στους εμπρός τροχούς, θα είναι ιδιαίτερα δυναμική, η οποία θα ενισχύεται από την παρουσία του συστήματος ARB, το οποίο το είχαμε συναντήσει και στην BMW i3s. Αυτό το ηλεκτρονικό βοήθημα θα περιορίζει την ολίσθηση των εμπρός τροχών, βασίζεται στη μονάδα ελέγχου του κινητήρα αντί της μονάδας ελέγχου του DSC – Dynamic Stability Control, κάτι που σημαίνει πως η μέγιστη πρόσφυση θα είναι εξασφαλισμένη, ακόμα κι αν ο οδηγός απενεργοποιήσει το DSC. Tο σημαντικότερο όμως είναι πως η μονάδα θα διαβάζει γρηγορότερα τις όποιες… τάσεις γλιστρήματος και θα επεμβαίνει πολύ πιο άμεσα.

Το marketing τμήμα της BMW έχει βάλει τη δική του πινελιά στο ιδιαίτερο καμουφλάζ της Σειράς 2 Gran Coupe, μιας και τοποθέτησαν ένα QR Code στις πόρτες του μοντέλου, όπου όσοι συναντήσουν το πρωτότυπο δοκιμών στο δρόμο και το σκανάρουν με το κινητό τους, αυτό οδηγεί στο site www.bmw.com/2-series-gran-coupe, το οποίο περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για το επερχόμενο μοντέλο.

Πηγή: autogreeknews.gr