Φρεσκαρισμένο και με 435 ίππους το Audi SQ7

To SQ7 είναι η κορυφαία έκδοση του μεγάλου SUV της γερμανικής μάρκας, το οποίο ανανεώθηκε ελαφρώς εμφανισιακά. 

Φρεσκαρισμένο και με 435 ίππους το Audi SQ7

To SQ7 είναι η κορυφαία έκδοση του μεγάλου SUV της γερμανικής μάρκας, το οποίο ανανεώθηκε ελαφρώς εμφανισιακά, με τον ηλεκτρικά υποβοηθούμενο diesel κινητήρα των 4 λίτρων να αποδίδει 435 ίππους.

Μετά την ανανέωση του Q7, σειρά πήρε η κορυφαία έκδοση SQ7, με τους ιθύνοντες της μάρκας να εστιάζουν στην εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου.

Ξεκινώντας λοιπόν από το… φαίνεσθαι, οι αισθητικές αλλαγές που είδαμε στο Q7 πέρασαν και στο SQ7 και πιο συγκεκριμένα το νέο κορυφαίο SUV φέρει νέα φωτιστικά σώματα, νέας σχεδίασης προφυλακτήρες με διαφορετικούς αεραγωγούς, ενώ η εμπρός μάσκα διαθέτει κι αυτή μερικές πινελιές ανανέωσης, όντας ελαφρώς πιο εμφατική, ενώ τα καπάκια των καθρεπτών είναι από αλουμίνιο. Στο πίσω μέρος διακρίνεται η λεπτή νίκελ φάσα που ενώνει τα φωτιστικά σώματα, αλλά και οι δυο διπλές και στρογγυλεμένες απολήξεις του συστήματος εξαγωγής. Κερασάκι στη τούρτα οι υπέροχες ζάντες των 20 ιντσών με τα πέντε μπράτσα, οι οποίες «ντύνονται» με ελαστικά διαστάσεων 285/45.

Περισσότερες αλλαγές εντοπίζονται στην καμπίνα του SQ7, όπου υπάρχει μια νέα κονσόλα, η οποία ενσωματώνει δυο οθόνες αφής. Μία για το σύστημα infotainment MMI, με τη δεύτερη να απεικονίζει τις λειτουργίες του κλιματισμού, ενώ τα σπορ καθίσματα τονίζουν τον γρήγορο χαρακτήρα του μοντέλου και ξεχωρίζουν με το λογότυπο S στην πλάτη τους.

Η καρδιά του θηρίου παραμένει η ίδια από το προ-facelift μοντέλο. Έτσι λοιπόν κάτω από το καπό υπάρχει ένας 8κυλινδρος 4λιτρος πετρελαιοκινητήρας σε διάταξη V, η απόδοση του οποίου αγγίζει τους 435 ίππους και η ροπή τα 900 Nm, τα οποία μάλιστα είναι διαθέσιμα μόλις από τις 1.250 σ.α.λ. Έτσι το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 4,8 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα! Το θηρίο συνεργάζεται όμως με έναν ηλεκτρικό κομπρέσορα (electric powered compressor το ονομάζει η Audi) ο οποίος παίρνει κίνηση από μπαταρία λιθίου 48V, με σκοπό να εξαλειφθεί η υστέρηση της τουρμπίνας. Το θηριώδες και πανίσχυρο SUV, Audi SQ7 θα προσφέρεται ως 5θέσιο, αλλά και ως 7θέσιο, με τις παραγγελίες στην Ευρώπη να ξεκινούν από τα τέλη Ιουλίου. Σε ότι αφορά τις τιμές διάθεσης, για την αγορά της Γερμανίας ξεκινούν από τα 94.900 ευρώ και από τα 96.420 ευρώ για το 7θέσιο μοντέλο.

Πηγή: autogreeknews.gr