Να γιατί δεν ανοίγουμε την τάπα του ψυγείου με τον κινητήρα ζεστό (vid)

Είναι γνωστό πως απαγορεύεται δια ροπάλου το άνοιγμα της τάπας του ψυγείου με τον κινητήρα ζεστό.

Να γιατί δεν ανοίγουμε την τάπα του ψυγείου με τον κινητήρα ζεστό (vid)

Εκ των θεμελιωδών προαπαιτούμενων της σωστής χρήσης και συντήρησης αυτοκινήτου, είναι η δια ροπάλου αποφυγή ανοίγματος της τάπας του ψυγείου με τον κινητήρα ζεστό. Από την σχολή οδήγησης το διδάσκεται ο άνθρωπος, προκειμένου να μην υπάρχουν κίνδυνοι για την σωματική ακεραιότητα.

Ο λόγος προφανής. Το καυτό νερό βρίσκεται υπό πίεση, η οποία εκτονώνεται από το άνοιγμα του καπακιού. Πού εκτονώνεται; Πάνω στο σώμα του ατόμου που το ανοίγει. Χέρια και πρόσωπο είναι τα πιο επίφοβα, με τα εγκαύματα να αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια τους. Όπως διαπίστωσε ο απρόσεκτος οδηγός μιας BMW Σειράς 3 Ε36. Η 3αρα -μάλλον 320 ή 325, αν υποθέσουμε από τον εν σειρά εξακύλινδρο κάτω από το καπό- ανέβασε θερμοκρασία και ο Matthew Elliott θέλησε να την φροντίσει.

Οι φίλοι του πιθανώς περίμεναν την εξέλιξη της φάσης, καθώς γυρνούσαν video με την σκηνή. Ο Elliott λοιπόν πήρε ένα πανί -σωστή κίνηση- ώστε να μην καεί από το ζεστό καπάκι. Αυτό που δεν υπολόγισε ήταν ο πίδακας καυτού υγρού που θα εκτοξευόταν μόλις το άνοιγε. Για καλή τύχη του Άγγλου, δεν τον «πήρε» στο πρόσωπο αλλά μόνο στο χέρι, το οποίο υπέστη σοβαρά εγκαύματα.

Οπότε προσέχουμε για να μην έχουμε προβλήματα. Με τον κινητήρα ζεστό -και ειδικά σε κατάσταση υπερθέρμανσης, όπως στην προκειμένη- δεν ακουμπάμε καν το καπάκι του ψυγείου.

Πηγή: autogreeknews.gr