Σπάει τα ρεκόρ το νέο MINI John Cooper Works GP

Η παραγωγή του MINI John Cooper Works GP θα είναι περιορισμένη με μόλις 3.000 αυτοκίνητα να κατασκευάζονται. 

Σπάει τα ρεκόρ το νέο MINI John Cooper Works GP

Το νέο MINI John Cooper Works GP ετοιμάζεται από τους μηχανικούς της μάρκας, οι οποίοι φροντίζουν να μας δείχνουν τι μπορεί να κάνει το μοντέλο τους, μιας και η ΜΙΝΙ έκανε λόγο για χρόνο κάτω από 8 λεπτά στο Nürburgring.

H νέα και κορυφαία έκδοση του MINΙ, η MINI John Cooper Works GP πέρα από τις εντατικές δοκιμές στην «Πράσινη Κόλαση», κάνει και μερικές guest εμφανίσεις όπως η τελευταία, όπου ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα 24 Ωρών του Nürburgring, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Απόλυτα αναμενόμενο το πρωτότυπο μοντέλο να κάνει μερικούς γύρους στο Ring, με τη MINI να αναφέρει πως το καινούργιο της κορυφαίο μοντέλο, κατόρθωσε να πετύχει χρόνο κάτω από 8 λεπτά και μάλιστα χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η φάση εξέλιξης του. Για την ιστορία, η προηγούμενη γενιά, είχε πετύχει χρόνο 8 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα! Η top version της σημερινής γενιάς του MINI Cooper S θα διαθέτει ένα πιο επιθετικό παρουσιαστικό, ενώ ταυτόχρονα θα έχει και τις απαραίτητες αεροδυναμικές πινελιές του. Το set up της ανάρτησης αναμένεται να είναι ακόμα πιο σπορ, ώστε να τιθασεύονται εύκολα, οι 300 ίπποι από τον υπερτροφοδοτούμενο 2λιτρο κινητήρα.

Βέβαια οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν αποκαλύπτουν πολλά λόγω του καμουφλάζ. Ωστόσο οι πιο έντονες διαφορές εντοπίζονται στα νέα φτερά, στην μεγάλη αεροτομή, αλλά και στις προεκτάσεις των προφυλακτήρων. Η παραγωγή του MINI John Cooper Works GP θα είναι περιορισμένη με μόλις 3.000 αυτοκίνητα να κατασκευάζονται, τα οποία τα αναμένουμε στην αγορά, εντός του 2020.

Πηγή: autogreeknews.gr