Αυτό είναι το νέο παγκόσμιο SUV Kia Seltos

Η αναμονή έλαβε τέλος και η παρουσίαση του νέου, παγκόσμιου compact SUV της Kia είναι γεγονός. Και με ελληνική απόχρωση, μάλιστα. 

Αυτό είναι το νέο παγκόσμιο SUV Kia Seltos

Το νέο Seltos παίρνει θέση στην βάση της γκάμας των crossover και SUV του Κορεάτη κατασκευαστή, κατά τα πρότυπα του Hyundai Venue. Τοποθετείται κάτω από το Stonic, όπως το Venue κάτω από το Kona, και στοχεύει στην εμπορική επιτυχία σε όλες τις αγορές του κόσμου. H παρουσίαση έγινε στο Δελχί, υποδηλώνοντας την έμφαση στις αναπτυσσόμενες αγορές -όπως της Ινδίας-, ωστόσο το Seltos θα διατεθεί και στην Ευρώπη, αλλά και την Αμερική.

Για την ονομασία του νέου Kia, οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από την ελληνική μυθολογία, καθώς ο Κέλτος (Celtos) ήταν ένας από τους γιους του Ηρακλή και της Κελτίνης και από αυτόν πήραν το όνομά τους οι Κέλτες. Βέβαια, το αρχικό γράμμα «C» έχει αντικατασταθεί από το «S», για να δώσει έμφαση στις λέξεις sportiness και speed.

Όπως σε όλα τα Kia, έτσι και εδώ ξεχωρίζει η μάσκα-σήμα κατατεθέν «tiger nose», με τα εντυπωσιακά φώτα ημέρας LED και τα τρισδιάστατα, πολυεπίπεδα φλας να δίνουν ξεχωριστό χαρακτήρα στο Seltos. Πίσω η σχεδίαση παρουσιάζεται πιο συγκρατημένη, έχοντας όμως διπλές απολήξεις εξατμίσεων να τονίζουν τον δυναμισμό.

Δυναμισμός που υπογραμμίζεται από τον 1.600αρη T-GDI των 177 ίππων, με τον οποίο το μοντέλο θα διατίθεται στην Ευρώπη, μαζί με τον εξίσου εγνωσμένης αξίας 1.6 CRDi ντίζελ των 136 ίππων. Στις υπόλοιπες αγορές θα υπάρχουν κι ένα ατμοσφαιρικό 2λιτρο μοτέρ, απόδοσης 149 ίππων. Ο τρόπος μεταφοράς της ισχύος στους εμπρός τροχούς περιλαμβάνει μόνο αυτόματα κιβώτια, ένα κλασικό 6 κι ένα 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη, και ένα διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει σύντομα, σε δυο γραμμές: στην Gwangju της Κορέας και την Andhra Pradesh στην Ινδία.

Πηγή: autogreeknews.gr