Μοναδικό Golf GTI 380 ίππων από την VW!

Οι μηχανικοί της VW αποφάσισαν να «ξεσαλώσουν» στην ετήσια γιορτή των GTI στο Wörthersee, ετοιμάζοντας μια μοναδική μορφή του Golf GTI με σχεδόν 400 ίππους και ηχοσύστημα 3.500 Watt!

 Μοναδικό Golf GTI 380 ίππων από την VW!

Το GTI Aurora, όπως ονομάζεται το αυτοκίνητο, ξεχωρίζει μονομιάς χάρις στο επιθετικό bodykit και την πελώρια αεροτομή, επιρροές που έχουν προέλθει από το αγωνιστικό TCR. Η ανάρτηση είναι νέα και ρυθμιζόμενη, ενώ και ο χρωματισμός του Nardo Gray με τις τιρκουάζ και τις μαύρες πινελιές αποτελεί επίσης ίδιον του Aurora. Οι ζάντες είναι 19 ιντσών, ενώ ξεχωρίζει το roll cage στην θέση των πίσω καθισμάτων. Αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις, ωστόσο, είναι η συσκευή παραγωγής ολογραμμάτων στο ηχοσύστημα των 3.500 Watt.

Κάτω από το φαντασμαγορικό αμάξωμα συναντάμε τον 2λιτρο TSI, βελτιωμένο στα 380 άλογα και την ισχύ να μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω του 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DSG.

Για όσους θεωρούν πως τόση δύναμη είναι υπερβολική για το μπροστινό σύστημα, η VW ετοίμασε μια ειδική έκδοση του Golf R Estate, το οποίο διαθέτει 400 ίππους και συνδυάζεται με το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION. Η πλήρης ονομασία του μοντέλου είναι VW Golf Estate R 4MOTION FighteR και διαθέτει bodykit που αυξάνει το συνολικό πλάτος κατά 6 ολόκληρα εκατοστά!

Προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση για πέρασμα στην γραμμή παραγωγής κάποιου από τα δύο, όμως αν λάβουμε υπόψη την παράδοση του Wörthersee έχουμε κάθε δικαίωμα να διατηρούμε ελπίδες. Στο ίδιο φεστιβάλ πέρσι, η VW παρουσίασε το Golf GTI TCR Concept. Έναν χρόνο μετά, το είδαμε σε έκδοση παραγωγής. Το 2017 συνέβη το ίδιο με το up! GTI. Λέτε να δούμε Golf GTI ή R με 400 άλογα;

Πηγή: autogreeknews.gr