Διέρρευσε η νέα BMW Σειρά 1

Το ντεμπούτο της στο κοινό αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Διέρρευσε η νέα BMW Σειρά 1

Λίγες μέρες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας BMW Σειρά 1, διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες του νέου μικρομεσαίου premium γερμανικού αυτοκινήτου. Το ντεμπούτο της στο κοινό αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε την κορυφαία έκδοση M135i xDrive καθώς και ένα πιο απλό μοντέλο με πιο ήπια αλλά δυναμικά και πάλι σχεδιαστικά στοιχεία. Η νέα BMW M135i xDrive θα εφοδιάζεται με τον 2λιτρο 4κύλινδρο κινητήρα των 306 ίππων και 450 Nm ροπής, ο οποίος θα συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και θα επιταχύνει το αυτοκίνητο από 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 5 δευτερόλεπτα.

Άλλες εκδόσεις της νέας BMW Σειρά 1 θα είναι η 118i (1.5 λτ. 140 hp), η 116d (1.5 λτ. 116 hp), η 118d (2.0 λτ. 150 hp) και η 120d xDrive (2.0 λτ. 190 hp). Ανάλογα την έκδοση θα υπάρχουν 6τάχυτα μηχανικά κιβώτια ή αυτόματα 8 ταχυτήτων, ενώ αργότερα θα κάνουν την εμφάνισή τους και άλλες εκδόσεις.

Βασισμένη στη νέα πλατφόρμα FAAR για πρώτη φορά (αντικαθιστά την UKL των BMW X1 και X2), θα έχει κίνηση στον εμπρός άξονα ή τετρακίνηση στις xDrive, ενώ θα έχει δεχτεί τις απαραίτητες βελτιώσεις για μείωση του βάρους και δυνατότητα ηλεκτροκίνησης.

Χάρη στη νέα πλατφόρμα και την κίνηση εμπρός, η νέα BMW Σειρά 1 θα προσφέρει μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές 380 λτ. (+20 λτ.). Επίσης, στο εσωτερικό ξεχωρίζουν ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων και η μεγάλη οθόνη των 10,25 ιντσών του νέας γενιάς συστήματος πολυμέσων iDrive ID7.

Έν αναμονή λοιπόν για τα επίσημα αποκαλυπτήρια όπου θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα BMW Σειρά 1.

Πηγή: autogreeknews.gr