Hyundai N Performance Car γεμάτο ανθρακονήματα

Πολλά από τα στοιχεία που εμφανίζονται στο N Performance θα είναι διαθέσιμα από εδώ και στο εξής, τόσο για το Veloster όσο και για το i30 N.

Hyundai N Performance Car γεμάτο ανθρακονήματα

Η Hyundai εδώ και αρκετό καιρό έχει δημοσιοποιήσει την πρόθεσή της να κατασκευάσει ένα αμιγώς σπορ αυτοκίνητο, με τα σήματα του τμήματος N Performance. Η εκ των έσω φημολογία το θέλει μέχρι κεντρομήχανο με απόδοση άνω των 300 ίππων, ωστόσο μέχρι να δούμε το τελικό προϊόν και το πώς θα είναι, αρκούμαστε στο σημερινό N Performance Car.

Το οποίο είναι ένα Veloster N, φορτωμένο με όλο τον κατάλογο του έξτρα εξοπλισμού Performance. 45 διαφορετικά εξαρτήματα παίρνουν θέση στο κορεατικό κουπε, με τα 11 εξ αυτών να αφορούν βελτιώσεις στο οδηγικό κομμάτι, όπως οι νέοι σφυρήλατοι τροχοί, οι μεγαλύτερες δαγκάνες των φρένων και τα τακάκια με υλικό τριβής αγωνιστικών προδιαγραφών, μαζί με την αναβαθμισμένη ανάρτηση και τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων.

Εμφανισιακά το N Performance ξεχωρίζει χάρις στο ολοκληρωμένο αεροδυναμικό πακέτο, που αποτελείται από splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, πλαϊνές ποδιές, διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα και αεροτομή οροφής, μαζί με το ανασχεδιασμένο καπό – όλα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Χάρις στην χρήση carbon, το συνολικό βάρος είναι μειωμένο κατά 30 κιλά σε σχέση με το εργοστασιακό Veloster N, κάτι που σημαίνει ότι και οι επιδόσεις θα είναι βελτιωμένες. Οπότε τα 100 χλμ./ώρα λογικά θα χρειάζονται λιγότερο από 6,1 δλ. για να φανούν από στάση, χωρίς όμως να γνωρίζουμε αν αφαιρείται ο ηλεκτρονικός περιοριστής στα 250 χλμ./ώρα. Η ισχύς παραμένει ίδια, στα 275 άλογα και τα 353 Nm ροπής από τον 2λιτρο T-GDI.

Πολλά από τα στοιχεία που εμφανίζονται στο N Performance θα είναι διαθέσιμα από εδώ και στο εξής, τόσο για το Veloster όσο και για το i30 N. Και έπεται συνέχεια με τα Tuscon και i20.

Πηγή: autogreeknews.gr