Αυτό σίγουρα δεν το ξέρατε για τα κεραμικά φρένα!

Μία αιτία που ομολογουμένως λίγοι γνωρίζουν για τα κεραμικά φρένα.

Αυτό σίγουρα δεν το ξέρατε για τα κεραμικά φρένα!

Οι περισσότεροι θα θέλαμε να έχουμε κεραμικά φρένα στο αυτοκίνητό μας για δυο λόγους: Πρώτος και κύριος γιατί αν τα είχαμε, τότε σίγουρα θα οδηγούσαμε κάποιο supercar, ενώ ο δεύτερος θα ήταν καθαρά για λειτουργικούς λόγους, αφού τα φρένα μας θα ήταν πανίσχυρα!

Φαίνεται πως υπάρχει και 3ος λόγος όπου σίγουρα δεν πηγαίνει το μυαλό σας. Ποιος είναι αυτός; Τα κεραμικά φρένα είναι ιδανικά για όσους βαριούνται να πλένουν συχνά το αυτοκίνητό τους και κατ᾽επέκταση τις ζάντες τους.

Αυτός ήταν ένας ακόμα λόγος, σύμφωνα με τον κ. Paul Watson, τεχνικό σύμβουλο της Porsche στην Αυστραλία. Ο Watson παραδέχτηκε ότι όταν η Porsche μας σύστησε για πρώτη φορά τα κεραμικά φρένα, ως αιχμή του δόρατος για την επικοινωνία τους στο αγοραστικό κοινό, είχε την μεγάλη διάρκεια ζωής τους. Κάτι που το διέψευσαν κάτοχοι των Porsche μοντέλων που οδηγούσαν τα αυτοκίνητά τους όπως τους άρμοζε. Στο όριο δηλαδή.

Και συνέχισε λέγοντας ότι σε κατόχους που συμμετέχουν συχνά σε track days τους προτρέπουν να βάλουν κλασικά δισκόφρενα, λέγοντας ότι τα κεραμικά φρένα είναι ιδανικά σε όσους δεν πλένουν συχνά το αυτοκίνητό τους μιας και λόγω υλικών κατασκευής δεν αφήνουν την ανεπιθύμητη «μαυρίλα» λόγω χρήσης πάνω στη ζάντα!

Τελικά όσο ζεις μαθαίνεις σε αυτή τη ζωή!

Πηγή: autogreeknews.gr