Το Citroen C5 Aircross ήρθε για να κάνει τη διαφορά

H Citroen φέρνει την επανάσταση στη κατηγορία των SUV με την δημιουργία του C5 Aircross, ένα SUV που προσφέρει όλες τις ανέσεις με τιμή εκκίνησης μόλις τα 22.550 ευρώ. 

Το Citroen C5 Aircross ήρθε για να κάνει τη διαφορά

Η Citroen συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής στην αυτοκινητοβιομηχανία και τα γιορτάζει με την παραγωγή του C5 Aircross. Το νέο της μοντέλο κατατάσσεται στην κατηγορία των SUV η οποία παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη. Με γνώμονα τον ανταγωνισμό και τα «θέλω» των πελατών της η Citroen αποφάσισε να κάνει το βήμα παραπάνω και να δημιουργήσει το C5 Aircross που είναι εξοπλισμένο με όλα τα συστήματα ασφαλείας.

Συγκεκριμένα διαθέτει ESP, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης, ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, αυτόματη λειτουργία προβολέων και υαλοκαθαριστήρων, ανάρτηση με Progressive Hydraulic Cushions, ηχοσύστημα με οθόνη αφής 8 ιντσών, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, όλες τις ηλεκτρικές ανέσεις, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, τρία πίσω ανεξάρτητα και συρόμενα καθίσματα και με ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η επιβλητική του παρουσία που τραβά τα βλέμματα χάρη στο δυναμισμό και το μοντέρνο σχεδιασμό του.

Το μήκος του C5 Aircross είναι 4.500 χλστ., το πλάτος 1.840 χλστ., το ύψος 1.670 χλστ. (με μπάρες οροφής) και το μεταξόνιο 2.730 χλστ. Αξίζει να σημειωθεί πως η απόσταση από το έδαφος ανέρχεται στα 230 χλστ. Την κομψή εμφάνιση του νέου μοντέλου έρχονται να συμπληρώσουν τα full LED φώτα δύο επιπέδων εμπρός, το μακρύ και ψηλό καπό,η «αιωρούμενη» οροφή, το σχήμα «C» (από το Citroen) που σχηματίζεται με το χρώμιο στα πλευρικά παράθυρα και τα πίσω 3D LED φώτα. Το εσωτερικό της καμπίνας έρχεται να «απογειώσει» τις δυνατότητες του SUV καλύπτοντας άκρως τις απαιτήσεις ενός οδηγού. Τα καθίσματα είναι αναπαυτικά δίνοντας την δυνατότητα τόσο στον οδηγό όσο και στους επιβάτες του να απολαμβάνουν την διαδρομή.

Η υψηλή κεντρική κονσόλα δίνει μια αίσθηση αρχοντιάς και αυξημένης πρακτικότητας. Στο κέντρο κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη αφής των 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, ενώ την υψηλή τεχνολογία υπογραμμίζει και ο πίνακας οργάνων με την προσαρμόσιμη ψηφιακή οθόνη TFT 12,3 ιντσών με τρία διαφορετικά στυλ γραφικών. Ποιοτικά έχει γίνει χρήση λεπτού μαλακού υλικού στην μπροστινή επιφάνεια του ταμπλό, όχι όμως και στο πάνω μέρος του, το οποίο αποτελείται από σκληρό πλαστικό. Ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει το tablet για να διαμορφώσει το όχημά του και να έχει πρόσβαση στο σύστημα πολυμέσων μαζί με το τηλέφωνο, τον κλιματισμό και την πλοήγηση. Με τη λειτουργία Mirror Screen, που είναι συμβατή με τα Android Auto, Apple CarPlay ™ και MirrorLink®, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τα smartphone apps στο tablet με απόλυτη ασφάλεια.

Στο χώρο των αποσκευών η Citroen κατακτά δικαίως τη πρωτιά μιας και το C5 Aircross ξεκινά από τα 580 λίτρα, μεγαλώνει στα 720 λίτρα με τη μετακίνηση των πίσω καθισμάτων προς τα εμπρός και φτάνει έως τα 1.630 λτ. με την αναδίπλωσή τους. Στο κομμάτι της οδήγησης το C5 Aircross «λύνει» τα χέρια του οδηγού χάρη στα αμορτισέρ Progressive Hydraulic Cushions που δίνουν την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται σε ένα στρώμα αέρα, καθώς απορροφούνται αποτελεσματικά οι διάφορες ανωμαλίες των δρόμων, εξαλείφοντας σχεδόν τις κάθετες ταλαντώσεις του αμαξώματος.

Επίσης για καλύτερη πρόσφυση των εμπρός κινητήριων τροχών σε πιο δύσκολα οδοστρώματα υπάρχει το Grip Control με υποβοήθηση κατάβασης Hill Assist Descent, το οποίο μέσω του περιστροφικού χειριστηρίου στην κεντρική κονσόλα διαθέτει τις επιλογές Sand, All-Road, Snow ή ESP OFF και φυσικά την κανονική λειτουργία.

Το νέο SUV C5 Aircross διατίθεται με υπερσύγχρονους κινητήρες βενζίνης και diesel, τελευταίας γενιάς προδιαγραφών Euro 6.2. Κύριο χαρακτηριστικό τους η άριστη ισορροπία μεταξύ οικονομίας και επιδόσεων ενώ συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή το νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8 (Efficient Automatic Transmission):

2 κινητήρες βενζίνης: 1.2 PureTech 130 S&S BVM6 με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και 1,6 PureTech 180 S&S EAT8 με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων..

3 κινητήρες Diesel: 1.5 BlueHDi 130 S&S BVM6 με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, 1.5 BlueHDi 130 S&S EAT8 με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, και 2.0 BlueHDi 180 S&S EAT8 με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Η τιμή του C5 Aircross ξεκινά από 22.550 ευρώ για την έκδοση 1.2 PureTech με το μοτέρ βενζίνης των 130 ίππων, 30.800 ευρώ για εκείνη με τον άλλο βενζινοκινητήρα στα 1.600 κ.εκ. απόδοσης 180 ίππων και από 25.000 ευρώ για τον ντίζελ 1.5 BlueHDI.