Στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων η Toyota

Η Toyota πούλησε συνολικά 86,01 εκατομμύρια μοντέλα το 2018. 
 

Στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων η Toyota

Το 2018 ήταν μια καλή χρονιά για τις πωλήσεις αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου πωλήθηκαν συνολικά 86,01 εκατομμύρια μοντέλα. Η Toyota κέρδισε την πρώτη θέση, μιας και διέθεσε συνολικά 8.091.277 αυτοκίνητα!

Την ανάλυση των δεδομένων πραγματοποίησε η JATO Dynamics, όπου και εστίασε στις 54 μεγαλύτερες αγορές σε παγκόσμια κλίμακα. Από τα δεδομένα τους, είναι προφανές ότι για ακόμη μια φορά, η αγορά της Κίνας ήταν μια από τις καλύτερες, μιας κι ο συνολικός όγκος πωλήσεων άγγιξε το 30% του συνολικού ποσοστού, όπερ μεθερμηνευόμενον εστί, 28,08 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Αναμφίβολα καλό νούμερο πωλήσεων, αλλά παρόλα αυτά μειωμένο κατά 2,8% συγκριτικά με το 2017, κάτι που οφείλεται στην πτώση που σημείωσε η αγορά παγκοσμίως, όπως ανέφερε κι ο Felipe Munoz, παγκόσμιος αναλυτής της JATO. Οι ευρωπαϊκές αγορές στο σύνολό τους, διέθεσαν 17,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα, κερδίζοντας τη δεύτερη θέση. Έκπληξη ήταν η αγορά της Ινδίας, μιας και πωλήθηκαν 3,92 εκατομμύρια αυτοκίνητα, ξεπερνώντας τον όγκο πωλήσεων της Γερμανία και της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της JATO, η Ινδία είναι μια αναπτυσσόμενη αγορά και μέχρι το 2021 η χώρα θα είναι στην 3η θέση των πωλήσεων ξεπερνώντας τις αγορές της Ευρώπης και των Η.Π.Α. Αγαπημένη κατηγορία του κοινού, αυτή των SUV, μιας και απέσπασαν το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων, αντιπροσωπεύοντας το 36,4% της συνολικής αγοράς ή 29,77 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Όσον αφορά τις αυτοκινητοβιομηχανίες, πρώτη ήταν η Toyota με 8,09 εκατομμύρια πωλήσεις. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Volkswagen, με 6,74 εκατομμύρια αυτοκίνητα, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε η Ford, με περίπου 5 εκατομμύρια οχήματα.

Πηγή: autogreeknews.gr