Τι είναι ο Φιλικός Διακανονισμός;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε γύρω από την ασφάλιση του αυτοκινήτου. 

Τι είναι ο Φιλικός Διακανονισμός;

Οι περισσότεροι οδηγοί έχετε σίγουρα ακούσει για τον «Φιλικό Διακανονισμό» ή την «Φιλική Δήλωση Τροχαίου Ατυχήματος» στην ασφάλιση αυτοκινήτου, όμως πιθανώς να μη γνωρίζετε τι είναι και ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική καινοτομία στις αποζημιώσεις αυτοκινήτων. Καλό είναι να επιλέγετε ασφαλιστική εταιρεία που να περιέχει και αυτή την πολύ σημαντική παροχή.

Ο Φιλικός Διακανονισμός εφαρμόζεται από την 1η Ιουνίου 2000 και αποτελεί έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο αποζημίωσης του αναίτιου οδηγού από την ασφαλιστική του εταιρία. Βασικές προϋποθέσεις για την ισχύ του Φιλικού Διακανονισμού είναι η εμπλοκή δύο μόνο οχημάτων και η συμμετοχή της ασφαλιστικής και των δύο στο σύστημα του Φιλικού Διακανονισμού.

Με τη σύστημα του Φιλικού Διακανονισμού και σε περίπτωση ατυχήματος η εκάστοτε ασφαλιστική εταιρία προβαίνει σε αποζημίωση του αναίτιου ασφαλισμένου της, απαλλάσσοντας τον από την ανάγκη να στραφεί ο ίδιος κατά της ασφαλιστικής εταιρίας του υπαιτίου. Η Φιλική Δήλωση Τροχαίου Ατυχήματος είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο έντυπο το οποίο χορηγείται στον ασφαλισμένο δωρεάν από την ασφαλιστική του εταιρία, με σκοπό την περιγραφή του ατυχήματος με την σύμφωνη γνώμη και των δύο οδηγών.

Είναι σημαντικό η εταιρία που έχετε ασφαλισμένο το αυτοκίνητό σας να συμμετέχει στον Φιλικό Διακανονισμό, καθώς σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος για το οποίο δεν ευθύνεστε, μπορείτε να αποζημιώνεστε εύκολα και γρήγορα από τη δική σας εταιρία.

Πηγή: autogreeknews.gr