Nissan Micra με νέους κινητήρες και νέα σπορ έκδοση

Με δύο κινητήρες προσφέρεται το νέο Nissan Micra. 

Nissan Micra με νέους κινητήρες και νέα σπορ έκδοση

Το Nissan Micra θα προσφέρεται με δυο νέους κινητήρες, ένα νέο CVT κιβώτιο, αλλά και με μια νέα εξοπλιστική έκδοση, σε μια προσπάθεια να ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο τη θέση του στην αγορά.

Με το νέο Renault Clio να είναι καθ᾽οδόν η Nissan φρόντισε να δώσει μερικά ακόμα «όπλα» στο δημοφιλές Micra, ώστε να κεντρίσει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού. Εξ ου και οι δυο νέοι 3κύλινδροι turbo κινητήρες βενζίνης, το νέο CVT κιβώτιο Xtronic αλλά και η νέα έκδοση N-Sport.

Ο 1.000άρης IG-T 100, είναι ο αντικαταστάτης του κινητήρα των 0.9 λίτρων και 90 ίππων, όπου όπως μαρτυρά και η ονομασία του αποδίδει 100 ίππους και επιπλέον 10 Nm ροπής. Στην κορυφή της γκάμας των βενζινοκινητήρων βρίσκεται ο DIG-T 117, 1.000 κ.εκ. κι αυτός, που αποδίδει 117 ίππους και 180 Nm ροπής (+20 Nm στο overboost). Όμως στην έκδοση με τους 117 ίππους οι μηχανικοί της Nissan έχουν επέμβει και στην ανάρτηση, μιας και είναι χαμηλότερη κατά 10 χλστ., ενώ και η κρεμαγιέρα είναι κοντύτερη, προσδίδοντας ένα πιο σπορ χαρακτήρα στο δυνατότερο Micra. Οι παραπάνω κινητήρες έρχονται να πλαισιώσουν τον 1.000άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα των 71 ίππων, καθώς και τον 1.5 λτ. dCi πετρελαιοκινητήρα των 90 ίππων, όντας πλήρως συμμορφωμένοι με τις νέες νόρμες εκπομπών καυσαερίου, Euro6d-Temp.

Ο νέος κινητήρας των 100 ίππων συνδυάζεται αποκλειστικά με το νέο CVT κιβώτιο Xtronic, στο οποίο ενσωματώνεται η τεχνολογία D-Step, εξασφαλίζοντας ομαλότερη μετάδοση της δύναμης και καλύτερη απόκριση στο κατέβασμα των σχέσεων, ενώ συνδράμει και στη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Σε ότι αφορά τη νέα εξοπλιστική έκδοση με την ονομασία N-Sport (θα είναι διαθέσιμη και με τους νέους κινητήρες), έρχεται για να τεθεί αντιμέτωπη με τα Fiesta ST-Line, VW Polo R-Line, Peugeot 208 GT Line, καθώς και με το SEAT Ibiza FR. Στο φαίνεσθαι η συγκεκριμένη έκδοση ξεχωρίζει με τις λεπτομέρειες από ανθρακονήματα στα καπάκια των καθρεπτών και στις ζάντες, τις gloss επιφάνειες στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα, τα φιμέ πίσω τζάμια, αλλά και από το N-Sport λογότυπο στη πόρτα του πορτμπαγκάζ. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν καθίσματα από Alcantara, keyless entry, κάμερα οπισθοπορείας με αισθητήρες παρκαρίσματος, αλλά και πιο… σπορ πατάκια!

Πηγή: autogreeknews.gr