Νέο Ford Explorer ST με 400 άλογα και 10 ταχύτητες

Το νέο Ford Explorer ST διαθέτει και sport πρόγραμμα οδήγησης.

Νέο Ford Explorer ST με 400 άλογα και 10 ταχύτητες

Έπειτα από την παρουσίαση του νέου Ford Explorer, η Ford παρουσίασε και την έκδοση επιδόσεων του 7θεσιου μοντέλου, την ST.

Η Ford δεν δημιουργεί πρώτη φορά ST έκδοση σε SUV μοντέλο, μιας και είχε κατασκευάσει το Ford Edge ST. Ωστόσο συμβαίνει για πρώτη φορά στο μεγαλύτερο Explorer, το οποίο στην ST έκδοση, αποδίδει 400 ίππους.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το Ford Explorer ST, κινείται από τον twin-turbo, 6κύλινδρο και 3λιτρο κινητήρα με διάταξη V, ο οποίος όπως προαναφέραμε αποδίδει 400 ίππους και 563 Nm ροπής. Η δύναμη αυτή περνάει από το 10ταχυτο αυτόματο κιβώτιο και στους 4 τροχούς, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 230 χλμ./ώρα. Σε ότι αφορά την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, η Ford δεν ανακοίνωσε το χρόνο. Επιπρόσθετα, υπάρχει και sport πρόγραμμα οδήγησης, το οποίο «σφίγγει» ελαφρώς το τιμόνι για πιο σπορ αίσθηση, προσφέρει καλύτερη απόκριση στο δεξί πεντάλ, ενώ αλλάζει την χαρτογράφηση του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων για πιο γρήγορες αλλαγές.

Αισθητικά, το Ford Explorer ξεχωρίζει με την μαύρη γρίλια στην εμπρός μάσκα στην οποία έχει τοποθετηθεί το έμβλημα ST, τις ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών, ενώ υπάρχουν και δυο διαφορετικά πακέτα ST Street και ST Track μαζί με μεγαλύτερα φρένα και κόκκινες δαγκάνες. Ελαφρώς διαφοροποιημένη είναι και η καμπίνα επιβατών, όπου ξεχωρίζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών, αλλά και το flat-bottom τιμόνι!

Πηγή: autogreeknews.gr