Aνανεωμένο Ford Mondeo και για πρώτη φορά υβριδικό estate

Η Ford εφοδίασε για πρώτη φορά με υβριδικό σύνολο το Mondeo.

Aνανεωμένο Ford Mondeo και για πρώτη φορά υβριδικό estate

Η Ford βάζει προσωρινό «στοπ» στην φημολογία που την θέλει να καταργεί το Mondeo, παρουσιάζοντας την ανανεωμένη εκδοχή του μεσαίου της μοντέλου. Όχι μόνο αυτό, αλλά για πρώτη φορά το εφοδιάζει με υβριδικό σύνολο.

Οι στυλιστικές διαφορές σε σχέση με το απερχόμενο είναι ελάχιστες και περιορίζονται στην ελαφρώς διαφορετική σχεδίαση της εισαγωγής στον προφυλακτήρα, τα νέα φώτα ομίχλης και τα χρώματα που προστέθηκαν στην παλέτα του μεσαίου Ford. Περισσότερο έντονη είναι η διαφοροποίηση μεταξύ των εκδόσεων, με την κλασική Titanium να υιοθετεί την κλασική μάσκα α λα Aston Martin, την ST-Line να διαθέτει κυψελοειδές σχήμα σε αυτή, μαζί με σπορ προφυλακτήρες και διαφορετικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου, ενώ η πολυτελής Vignale ξεχωρίζει για τις πινελιές χρωμίου σε διάφορα σημεία του αμαξώματος και τις πολυάκτινες ζάντες.

Στο εσωτερικό όλα βαίνουν ως είχαν, με την διαφορά να εντοπίζεται στον περιστροφικό επιλογέα για τα Mondeo που είναι εξοπλισμένα με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Παρόν είναι και το σύστημα πολυμέσων SYNC 3.

Το μεγάλο νέο αφορά στην υβριδική έκδοση, η οποία συνδυάζεται για πρώτη φορά με αμάξωμα station wagon. Ένας 2λιτρος βενζινοκινητήρας κύκλου Attkinson συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο παίρνει ενέργεια από μια μπαταρία 1.4 kWh. Η συνολική απόδοση φτάνει τα 190 άλογα, τα οποία περνάνε στους εμπρός τροχούς μέσω κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT. Η κατανάλωση περιορίζεται σε 4.4 λίτρα/100 χλμ (πάντα με τα νέα δεδομένα WLTP).

Νέα προσθήκη αποτελεί και ο νέος 2λιτρος ντίζελ EcoBlue, σε τρεις διαφορετικές μορφές: 120, 150 και 190 ίππων. Οι δυο ισχυρότερες μπορούν να συνδυαστούν με το νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ όλα τα EcoBlue (και το βασικό των 120 ίππων) προσφέρεται με σύστημα τετρακίνησης.


Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα επικουρικά συστήματα ασφαλείας, όπως adaptive cruise control, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος πανικού και ανάγνωση οδικής σήμανσης, αλλά και το σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος.

Πηγή: autogreeknews.gr