To επόμενο Volvo V40 θα είναι coupe SUV

Η Volvo ακολουθεί την νέα τάση των SUV κατεβάζοντας αρκετά πιο χαμηλά το μέγεθος.

To επόμενο Volvo V40 θα είναι coupe SUV

H νέα τάση θέλει τα SUV να αποποιούνται το κλασικό παραλληλόγραμμο σχήμα τους, προς τέρψιν της κουπέ αίσθησης. Ήδη Renault και Skoda έχουν παρουσιάσει τις προτάσεις τους απευθυνόμενες σε πιο mainstream κοινό, ενώ η πρώτη διδάξασα BMW και η Mercedes διαθέτουν στην γκάμα τους από δυο μοντέλα. Η Volvo δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός, τολμώντας να κατέβει ακόμα πιο χαμηλά από πλευράς μεγέθους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Volvo Cars Europe, Lex Kerssemakers, ο αντικαταστάτης του V40 θα υιοθετεί την τεχνοτροπία των Sports Activity Coupe. Κοινώς, 4θυρο κουπέ SUV. Ο Kerssemakers υπογραμμίζει πως οι πωλήσεις του σουηδικού χάτσμπακ παρουσίασαν μεγάλη κάμψη και θεωρεί πως η premium μικρομεσαία κατηγορία χρειάζεται έντονο δυναμισμό στην σχεδίαση, αλλά και διαφορετικό χαρακτήρα. Με λίγα λόγια, η Volvo «σπάει» το κλασικό 5θυρο καλούπι και επενδύει στην διαφορετικότητα.

Το μελλοντικό αυτοκίνητο θα έχει επιρροές από το πρωτότυπο XC Coupe, που είχε παρουσιαστεί στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ το 2014, και θα τοποθετηθεί κάτω από το XC40 (η αναλυτική δοκιμή του εδώ) στην γκάμα των Σουηδών. Οπότε εμφανισιακά μπορούμε να περιμένουμε ένα μοντέλο που θα βασιστεί στις γραμμές του XC40, χαμηλότερο, πιο δυναμικό και κεκλιμένη την γραμμή της οροφής πίσω προκειμένου να εξασφαλίσει την πολυπόθητη ταύτιση με τα κουπέ. Κινητήρες και συστήματα μετάδοσης είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως υβριδική και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ.

Το επόμενο V40 (άγνωστο αν θα διατηρήσει το όνομα) θα παρουσιαστεί εντός διετίας.

Πηγή: autogreeknews.gr