Η Mercedes 1η premium μάρκα στην Ελλάδα και τον κόσμο!

Άλλη μία επιτυχία για την γερμανική φίρμα στην premium κατηγορία.

Η Mercedes 1η premium μάρκα στην Ελλάδα και τον κόσμο!

Για 5η συνεχόμενη χρονιά στη χώρα μας η Mercedes-Benz κόβει πρώτη το νήμα στις πωλήσεις της premium κατηγορίας, ενώ για 3η σερί χρονιά η Daimler κατακτά την κορυφή στον κόσμο!

Στην πολύπαθη ελληνική αγορά, η φίρμα από την Στουτγκάρδη άφησε πίσω της τον premium ανταγωνισμό για πέμπτο συνεχόμενο έτος, σημειώνοντας 3.785 πωλήσεις και αποσπώντας ένα μερίδιο της τάξης του 3,7% από την συνολική «πίτα» της αγοράς.

Μεταξύ αυτών η smart παρέδωσε στην 736 fortwo και forfour (αύξηση 19,5% σε σχέση με το 2017), 358 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα κάτω των 3,5 τόνων (όπως το Sprinter), 143 επαγγελματικά οχήματα άνω των 3,5 τόνων (όπως το Actros) και 131 λεωφορεία Mercedes-Benz & Setra (προεξάρχοντος του Tourismo)! Τόσο στα φορτηγά όσο και στα λεωφορεία, η Mercedes-Benz Ελλάς κατετάγη επίσης 1η στις πωλήσεις.

Στον παγκόσμιο χάρτη το «Αστέρι» σημείωσε για 8η χρονιά στη σειρά ρεκόρ αποτελεσμάτων, ενώ διατήρησε και φέτος την 1η θέση στις πωλήσεις της premium κατηγορίας. Περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια οχήματα Mercedes-Benz (+0,9%) πωλήθηκαν σε όλον τον κόσμο, καθιστώντας το 2018 την πιο επιτυχημένη χρονιά σε πωλήσεις στην ιστορία της εταιρείας. Συνολικά, η Daimler AG πούλησε περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια επιβατικά οχήματα Mercedes-Benz & smart (+0,6%).

Πηγή: autogreeknews.gr