Έρχεται το 2019 η νέα Skoda Octavia

Στο δεύτερο μισό του 2019 αναμένεται η αποκάλυψη της νέας Scoda Octavia. 

Έρχεται το 2019 η νέα Skoda Octavia

Μετά την έλευση του Scala, η Skoda ετοιμάζει με γοργούς ρυθμούς και τη νέα Skoda Octavia, η οποία αναμένεται ολικά αναβαθμισμένη και αρκετά πιο δυναμική.
Η αποκάλυψη της νέας Octavia αναμένεται να γίνει στο δεύτερο μισό του 2019, όπου το πιο πιθανό, είναι η επίσημη εμφάνιση να γίνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Σχεδιαστικά τώρα, το νέο τσέχικο μοντέλο θα διαθέτει μια αρκετά δυναμική εμφάνιση, με έντονες ακμές, οι οποίες θα περιπλέκονται άρτια με τις όμορφες καμπύλες του αμαξώματος.

Χάρη στην πλατφόρμα MQB που θα βασίζεται η νέα Octavia, οι χώροι για τους επιβάτες αναμένονται να είναι ακόμα πιο μεγάλοι, με αναβαθμισμένη ποιότητα υλικών και βελτιωμένη πρακτικότητα, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως ο χώρος αποσκευών αναμένεται να αγγίζει τα 600 λτ. Σαφώς και θα ενσωματώνεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων του Group VAG, αλλά και τα νέα συστήματα infotainment.

Το μεγάλο νέο όμως μας έρχεται από το τομέα των κινητήρων της νέας Octavia, μιας κι αναμένεται για πρώτη φορά στην ιστορία της να αποκτήσει μια plug-in hybrid έκδοση με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία στα 65 χλμ. Επίσης θα υπάρχει και μια μεσαία 48βολτη hybrid έκδοση, η οποία ίσως να ενσωματωθεί και στο νέο VW Golf. Ο 1.5 TSI θα μπορεί να συνδυαστεί με το 48βολτο σύστημα, με τον 1.0 TSI (και αυτός μπορεί να το δεχθεί) να μη το χρησιμοποιεί για λόγους απλότητας και κόστους.

Η γκάμα των μηχανικών συνόλων θα διαθέτει τους κινητήρες βενζίνης 1.0 και 1.5 TSI. Ο πρώτος είναι 3κύλινδρος με ισχύ 115 ίππων, ενώ το δεύτερο μηχανικό σύνολο είναι 4κύλινδρο, με τεχνολογία απενεργοποίησης των δυο κυλίνδρων, με δύναμη 150 ίππων. Διαθέσιμοι όμως θα είναι και δυο κινητήρες πετρελαίου, 1.6 και 2.0 λίτρων με τρεις διαφορετικές εκδόσεις ισχύος, από 115 έως 190 ίππoυς.

Αν και υπήρχε σκέψη να μην συμπεριληφθεί ο 1.000αρης βενζινοκινητήρας στη γκάμα της Octavia, στελέχη της μάρκας ανέφεραν: «Δεν θα εγκαταλείψουμε τους μικρούς, σε χωρητικότητα κινητήρες. Η νέα Octavia είναι ένα κανονικό αυτοκίνητο για κανονικούς ανθρώπους, το οποίο απευθύνεται σε μία μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού. Είναι μια έξυπνη αγοραστική επιλογή».

Πηγή: autogreeknews.gr