Ανανεωμένο το νέο Audi A1

Η Audi προχώρησε στην δημιουργία του νέου μοντέλου της σειράς Α1.

Ανανεωμένο το νέο Audi A1

Αρκετά ανανεωμένο εμφανίζεται το νέο Audi A1. Μετά από σχεδόν επτά χρόνια οι άνθρωποι της Audi άλλαξαν ριζικά το ύφος του μοντέλου χωρίς ωστόσο να διαφοροποιηθεί η φιλοσοφία του.

Το νέο Audi A1 διαθέτει περισσότερους χώρους ενώ είναι λίγο πιο μακρύ κατά 56 χιλιοστά χωρίς να αλλάξει το πλάτος(1,74 μ.) και το ύψος(1,43 μ.) που παραμένουν το ίδιο.

Το εσωτερικό του νέου μοντέλου είναι πολύ πιο σπορτίφ και διαθέτει αρκετά ψηφιακά συστήματα όπως χάρτες πλοήγησης και γραφικά για μερικά συστήματα υποβοήθησης στο άμεσο οπτικό πεδίου του οδηγού.

Ο χώρος στο πίσω μέρος του εσωτερικού έχει αυξηθεί αφού πλέον μπορούν να καθίσουν και τρία άτομα ενώ αύξηση έχει γνωρίσει και ο χώρος των αποσκευών κατά 65 λίτρα. Η οθόνη αφής ΜΜI 10,1 ιντσών «τραβά» τα βλέμματα καθώς ταιριάζει αρμονικά με την μαύρη επιφάνεια.

Η συγκεκριμένη έκδοση βγαίνει μόνο με μοτέρ βενζίνης 1.0 lt με 95 και 116 ίππους (ο δεύτερος και με κιβώτιο S tronic), 1.5 lt – 150 (και με S tronic) καθώς και με 2.0 lt – 200 hp. Αξίζει να σημειωθεί πως το Α1 διαθέτει σύστημα Audi pre sense front που αναγνωρίζει κρίσιμες καταστάσεις όπως διερχόμενοι πεζοί ή απότομο φρενάρισμα οχημάτων.

Αυτομάτως ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου προειδοποιεί ηχητικά τον οδηγό και σε περίπτωση πιθανού ατυχήματος ενεργοποιείται το αυτόματο σύστημα πέδησης ανάγκης. Για όσους ενφιαφέρονται να το αποκτήσουν οι τιμές ξεκινούν από 19.950 ευρώ για την έκδοση 95 ίππων.