Τάνακ: «Είμαστε σίγουρα μέσα στο παιχνίδι»

Ο Οτ Τάνακ εξέφρασε τη συμπάθειά του στον αντίπαλό του Σεμπαστιάν Οζιέ μετά την τελευταία νίκη του πρώτου στη Σαρδηνία, αλλά ήταν χαμογελαστός βλέποντας τη γενικότερη εικόνα.

Τάνακ: «Είμαστε σίγουρα μέσα στο παιχνίδι»

Ο Οτ Τάνακ ήταν 6,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον οκτώ φορές παγκόσμιο πρωταθλητή πριν από την Wolf Power Stage την Κυριακή στο Rally Italia Sardegna, αλλά ένα πρόβλημα στο μπροστινό δεξί μέρος του αυτοκινήτου του αστέρα του Toyota GAZOO μέσα στην εμβληματική διαδρομή Sassari - Argentiera σήμαινε ότι ο Εσθονός εξασφάλισε τη νίκη στη Σαρδηνία.

«Αισθάνομαι τόσα πολλά συναισθήματα αυτή τη στιγμή», σχολίασε ένας εκστασιασμένος Τάνακ μετά την επιβεβαίωση της νίκης του.

«Λυπάμαι πολύ για τον Σεμπ που έχασε μια τέτοια νίκη, είναι σκληρό. Έχω βρεθεί ακριβώς στην ίδια θέση, καθώς μου στέρησαν μια "ασφαλή" νίκη πριν από μερικά χρόνια».

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Τάνακ ξεπέρασε τον Έλφιν Έβανς στη βαθμολογία του πρωταθλήματος στη δεύτερη θέση, καθώς η Hyundai κατέχει πλέον το 1-2 στο πρωτάθλημα με τον Νεβίλ στην πρώτη θέση, ενώ παράλληλα απομακρύνθηκε περαιτέρω από την Toyota στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο Τάνακ μίλησε με ανυπομονησία για τους επερχόμενους αγώνες, έπειτα από ένα τεράστιο αποτέλεσμα στη Μεσόγειο, ένα ράλι που έχει εξυπηρετήσει καλά τη Hyundai τα τελευταία χρόνια.

«Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, αλλά είναι σπουδαίο να τερματίζουμε με ένα τόσο δυνατό αποτέλεσμα. Ας δούμε τι θα φέρουν τα επόμενα ράλλυ- μπαίνουμε στο δεύτερο μισό της σεζόν και είμαστε σίγουρα μέσα στο παιχνίδι».

Μένοντας πιστός στις εσθονικές του ρίζες, το αστέρι της Hyundai τείνει να ευδοκιμεί σε γρήγορες επιφάνειες με χαλίκι, όπως αυτές που βρίσκονται μπροστά του στο Orlen Rajd Polski, το Tet RallyLiepāja και το Secto Rally Finland.

«Τώρα έχουμε μερικά γρήγορα ράλι, τα οποία συνήθως περιμένω με ανυπομονησία- υποτίθεται ότι θα απολάμβανα και χθες το απόγευμα, αλλά δεν πήγαινε σύμφωνα με το σχέδιο.

Ελπίζω να βρούμε μια καλή αίσθηση στο αυτοκίνητο στους επόμενους αγώνες μας».