WRC: Απολογήθηκε για την Πορτογαλία ο Ροβανπέρα

Ο κάτοχος του τίτλου στο WRC, Κάλε Ροβανπέρα υποσχέθηκε πως θα γυρίσει πιο δυνατός έπειτα από το δεύτερο ατύχημά του σε τρεις εκκινήσεις φέτος. 

WRC: Απολογήθηκε για την Πορτογαλία ο Ροβανπέρα

Ο Κάλε Ροβανπέρα ήταν πρωτοπόρος του Ράλι Πορτογαλίας, όταν γλίστρησε και έστειλε το Toyota GR Yaris Rally1 στα δέντρα. Επέστρεψε στη δράση την τελευταία ημέρα, αλλά τερμάτισε πίσω από τους συμπαίκτες του, Σεμπ Οζιέ και Έλφιν Έβανς και, ως εκ τούτου, δεν μπόρεσε να προσθέσει στη συγκομιδή βαθμών της Toyota από τη διοργάνωση στο Matosinhos.

Τρέχοντας στην πρώτη θέση του πεδίου μέχρι την Κυριακή, ο Φινλανδός παραδέχτηκε ότι δεν μπόρεσε να πετύχει τον αντίκτυπο που ήλπιζε. Τερμάτισε έκτος στη Super Sunday και τρίτος στην Wolf Power Stage.

«Λυπάμαι γι' αυτούς (την Toyota) που έχασα τόσο σημαντικούς βαθμούς», δήλωσε ο 23χρονος. «Ήταν ωραίο που επέστρεψα την Κυριακή, αλλά δεν ήταν εύκολο. Το καθάρισμα του δρόμου ήταν ακόμη πιο δύσκολο από ό,τι περιμέναμε.

Στην Power Stage προσπαθήσαμε πραγματικά να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, πίστευα ότι ήταν μια καλή οδήγηση και μια καθαρή διαδρομή, αλλά ο δρόμος καθαριζόταν τόσο πολύ που οι πίσω ήρθαν λίγο πιο γρήγορα. Παρόλα αυτά, πήραμε μερικούς βαθμούς, οπότε κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να βοηθήσουμε την ομάδα. Δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που θέλαμε, αλλά θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί».

Το ατύχημα του Ροβανπέρα στην Πορτογαλία ακολούθησε ένα λάθος στο Ράλι Σουηδίας που του κόστισε την πρωτιά και τον ανάγκασε να εγκαταλείψει την πρώτη ημέρα.