WRC: Έγραψε Ιστορία κατακτώντας το Ράλι Πορτογαλίας ο Οζιέ!

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ τερμάτισε πρώτος στο Ράλι Πορτογαλίας, 7.9 δευτερόλεπτα ταχύτερα από τον Οτ Τάνακ και έγινε ο πρώτος οδηγός που κατακτά έξι φορές τη συγκεκριμένη διοργάνωση στο WRC.

WRC: Έγραψε Ιστορία κατακτώντας το Ράλι Πορτογαλίας ο Οζιέ!

Ο πρώτος οδηγός που κατακτά έξι φορές το Ράλι Πορτογαλίας στην Ιστορία του WRC έγινε ο Σεμπαστιάν Οζιέ την Κυριακή (12/5) καθώς τερμάτισε 7.9 δευτερόλεπτα ταχύτερα από τον Οτ Τάνακ.

Ο Γάλλος είναι πλέον ο πιο επιτυχημένος οδηγός στα 56 χρόνια Ιστορίας της διοργάνωσης, με την Πορτογαλία να συγκαταλέγεται στους ιδρυτές του WRC το 1973. Ο Οζιέ μοιραζόταν προηγουμένως την πρώτη θέση με τον θρύλο Μάρκου Άλεν.

Πέντε διαφορετικοί οδηγοί βρέθηκαν να προηγούνται σε ένα συγκλονιστικό ράλι στο χαλίκι, το οποίο έλαβε χώρα σε διαδρομές κοντά στο Πόρτο στα βόρεια της χώρας και παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες παθιασμένοι φίλαθλοι.

«Δεν είχα τίποτα εναντίον του να είμαι μαζί με τον Μάρκου Άλεν», χαμογέλασε ο Οζιέ. «Είναι ένας θρύλος, αλλά άκουγα για πολλά χρόνια "πότε θα καταρρίψεις αυτό το ρεκόρ;".

Δεν ήταν ένα σπουδαίο Σαββατοκύριακο για όλη την ομάδα, αλλά ήταν ένα καλό ράλι για εμάς και χαίρομαι που μπορέσαμε να φέρουμε μερικούς βαθμούς».