Τάνακ: «Θέλουμε να επιστρέψουμε στον σωστό δρόμο»

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2019 Ότ Τάνακ πηγαίνει στο Ράλλυ Κροατίας την επόμενη εβδομάδα (18-21 Απριλίου) αναζητώντας ρυθμό για να χτίσει μια κλίση τίτλου μετά από ένα δυνατό φινάλε στο Ράλι Σαφάρι της Κένυας.

Τάνακ: «Θέλουμε να επιστρέψουμε στον σωστό δρόμο»

Ο Ότ Τάνακ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον τρίτο γύρο στην Αφρική με σπασμένη ανάρτηση, αλλά επέστρεψε δυναμικά με μια καθυστερημένη ώθηση που του έφερε τους μέγιστους βαθμούς της Super Sunday συν τους τέσσερις βαθμούς μπόνους επειδή ήταν ο δεύτερος ταχύτερος στην Wolf Power Stage.

Παρά αυτή την ώθηση, ο Εσθονός σταρ της Hyundai παραδέχτηκε ότι προσπαθεί ακόμα να βάλει σε σωστή τροχιά την επιδίωξή του για ένα δεύτερο στέμμα το 2024.

Ο Τάνακ, ο οποίος τερμάτισε όγδοος στην Κένυα, δήλωσε: «Ο ρυθμός μας είναι σίγουρα πιο κοντά στους άλλους. Η Κροατία θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό ράλι ακόμη και από το [Rallye] Monte-Carlo, οπότε ας δούμε πώς θα τα πάμε. Θέλουμε να επανέλθουμε στην πορεία μας- είναι πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα, αλλά πρέπει να επιστρέψουμε στον κανονικό μας ρυθμό».

Μιλώντας πιο συγκεκριμένα για την αφρικανική περιπέτειά του, πρόσθεσε: «Ο στόχος μας ήταν πάντα να μη φτάσουμε στο μέγιστο, αλλά να στοχεύσουμε στο βάθρο με μια καθαρή διαδρομή, οπότε η εγκατάλειψή μας την Παρασκευή ήταν φυσικά απογοητευτική. Παρόλο που είχαμε να αντιμετωπίσουμε αρκετά προβλήματα στο αυτοκίνητο και στο δρόμο, τα προβλήματά μας δεν είχαν να κάνουν με την αξιοπιστία».

Το αποτέλεσμα του Τάνακ στον τρίτο γύρο τον ανέβασε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, αλλά παραμένει 34 βαθμούς πίσω από τον team-mate του Τιερί Νεβίλ που είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα.