WRC: Ο πρωτοπόρος Νεβίλ κρατάει τα θετικά από το Σαφάρι

Ο πρωτοπόρος του WRC, Τιερί Νεβίλ, δήλωσε ότι μπορεί να πάρει θετικά στοιχεία από το Ράλι Σαφάρι της Κένυας της περασμένης εβδομάδας - το κυριότερο από αυτά είναι το διευρυμένο προβάδισμα στην κορυφή του πίνακα.

WRC: Ο πρωτοπόρος Νεβίλ κρατάει τα θετικά από το Σαφάρι

Παρά την προβληματική εμφάνιση στο Ράλι Σαφάρι της Κένυας, ο Τιερί Νεβίλ διπλασίασε το προβάδισμά του των τριών βαθμών και προχώρησε στον τέταρτο γύρο με έξι βαθμούς διαφορά από τον Έλφιν Έβανς της Toyota. Ο Βέλγος ήταν δεύτερος στην Κένυα, μέχρι που ένα πρόβλημα που σχετιζόταν με τα καύσιμα έφερε το i20 N Rally1 Hybrid σε δύσκολη θέση και του κόστισε 10 λεπτά.

Ο Νεβίλ τερμάτισε πέμπτος στον αγώνα, αλλά συγκέντρωσε 11 από τους 12 δυνατούς βαθμούς στην Super Sunday - ένα αποτέλεσμα που περιελάμβανε έναν εκπληκτικό ταχύτερο χρόνο στην Wolf Power Stage.

Ο Νεβίλ δήλωσε σχετικά: «Το να πάρουμε περισσότερους βαθμούς [στο πρωτάθλημα] είναι κάτι καλό - έχουμε μεγαλύτερο προβάδισμα από ό,τι όταν φτάσαμε στην Κένυα. Από αυτή την πλευρά, είναι καλό. Αλλά, σίγουρα, θα μπορούσαμε να τα είχαμε καταφέρει καλύτερα.

Δυστυχώς, χτυπηθήκαμε από κάποια προβλήματα, αλλά παρόλα αυτά, συνεχίσαμε να παλεύουμε. Την Κυριακή, υπήρχε η ευκαιρία να πάρουμε πολλούς βαθμούς - πετύχαμε 11 από τους 12, οπότε είμαστε ικανοποιημένοι που ήμασταν οι δεύτεροι καλύτεροι σήμερα. Θα θέλαμε πολύ να πάρουμε περισσότερα, ειδικά μετά από τρία συνεχόμενα δύσκολα χρόνια εδώ στην Κένυα.

Υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης, αλλά καταφέραμε να αυξήσουμε το προβάδισμα στο πρωτάθλημα και πήραμε μια καλή θέση στο δρόμο για την Κροατία. Πάμε για το επόμενο».