H Mercedes πρωτοπορεί στην ηλεκτροκίνηση

Το πρωτότυπο VISION EQXX της Mercedes κατάφερε να σημειώσει κάτι μοναδικό στον τομέα της ηλεκτροκίνησης

H Mercedes πρωτοπορεί στην ηλεκτροκίνηση

Η Μercedes έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά σε πολλούς τομείς και αυτήν την φορά πρωτοπορεί στην κατηγορία της ηλεκτροκίνησης.

Το πρωτότυπο VISION EQXX των Γερμανών διένυσε την εντυπωσιακή απόσταση των 1.010 km στην έρημο της Αραβικής Χερσονήσου με μία μόνο φόρτιση. Το ταξίδι ξεκίνησε από το Κέντρο της εταιρείας στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και ολοκληρώθηκε στο ολοκαίνουργιο Κέντρο της μάρκας στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής η κατανάλωση διατηρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, περιορίζοντάς τη μόλις στις 7,4 kWh/100 km. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 0.9 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα για ένα βενζινοκίνητο όχημα.

Σύμμαχος της μικρής κατανάλωσης ήταν και η οροφή του αυτοκινήτου που είναι εξοπλισμένη με 117 ηλιακά κύτταρα, τα οποία ενίσχυσαν την αυτονομία του οχήματος κατά περίπου 24 km κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Επίσης καταλυτικό ρόλο έπαιξε και το έξυπνο σύστημα υποβοήθησης του οχήματος. Μεταξύ άλλων το σύστημα παρείχε στον οδηγό πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, όπως η ένταση των ήλιου και ανέμου, βοηθώντας τον να επιλέξει το πιο αποδοτικό στιλ οδήγησης.

Η Μercedes απέδειξε, μέσω του VISION EQXX, πως είναι πανέτοιμη για την εποχή της ηλεκτροκίνησης, ακόμα και στα πιο απαιτητικά σημεία, όπως είναι η έρημος.