WRC: Τα Κανάρια Νησιά μπαίνουν στο καλεντάρι του 2025 (pics)

Το WRC πρόκειται να επιστρέψει στην Ισπανία την επόμενη σεζόν για να αντιμετωπίσει τους γρήγορους ασφάλτινους δρόμους των Καναρίων Νήσων, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (11/3). Το ράλι υπόσχεται ομαλές, στριφογυριστές ασφάλτινες επιφάνειες που ανεβοκατεβαίνουν και βυθίζονται στις ηφαιστειακές ενδοχώρες.

WRC: Τα Κανάρια Νησιά μπαίνουν στο καλεντάρι του 2025 (pics)

Ακολουθώντας τα βήματα του Tet Rally Latvia και του ORLEN 80th Rally Poland, τα οποία χρησιμοποίησαν την διαδρομή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι της FIA (ERC) για να ενταχθούν στο WRC το 2024, το Rally Islas Canarias θα μετακινηθεί από το ERC στο WRC το 2025 και το 2026.

Το Rally Islas Canarias, που διεξήχθη για πρώτη φορά το 1977, συμμετέχει συνεχώς στο ERC από το 2016 και το 2026 θα γιορτάσει την 50ή του έκδοση, ως μέρος της κορυφαίας διοργάνωσης του ράλι. Προβλέπεται να διεξαχθεί αποκλειστικά στη Γκραν Κανάρια το 2025, προτού επεκταθεί και σε άλλα νησιά για την 50ή επέτειό του.

Η σημερινή ανακοίνωση έγινε ενώπιον των μέσων ενημέρωσης στη Γκραν Κανάρια και, εκτός από την WRC Promoter και την Todo Sport, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Καναρίων Νήσων Fernando Clavijo, ο πρόεδρος του νησιωτικού συμβουλίου της Γκραν Κανάρια Antonio Morales και το μέλος του Συμβουλίου του Παγκόσμιου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA και πρόεδρος της Real Federación Española de Automovilismo (RFEDA) Manuel Aviñó.

«Το να φέρουμε το Ράλι των Κανάριων Νήσων στο WRC ήταν η ανταμοιβή για πολλά χρόνια δουλειάς. Ήταν ένας στόχος που επιθυμούσαν πολλές γενιές και τώρα, μαζί με τον WRC Promoter, έγινε εφικτός», δήλωσε ο Germán Morales, διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρείας Club Deportivo Todo Sport.

«Από τότε που προσθέσαμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι στο χαρτοφυλάκιο των πρωταθλημάτων μας, δεν έχουμε πολλές αμφιβολίες για τις δυνατότητες της ομάδας διαχείρισης του ράλι να διεξαγάγει αυτό το ράλι την επόμενη χρονιά στο ημερολόγιο του WRC», εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του WRC Promoter, Jona Siebel.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την επιστροφή της Ισπανίας στο καλεντάρι του WRC και ενθαρρυνόμαστε να βλέπουμε τη σαφώς καθορισμένη στρατηγική μας να έχουμε την ευκαιρία για τους αγώνες του ERC να έχουν μια διαδρομή προς το WRC να καρποφορεί, καθώς το Ράλλυ Islas Canarias ακολουθεί τη Λετονία και την Πολωνία το 2024».

Η μετάβαση από το καλεντάρι του ERC στο WRC θα έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της αναμενόμενης εισροής χιλιάδων φιλάθλων που θα κατευθυνθούν προς τον δημοφιλή ευρωπαϊκό προορισμό διακοπών, συνδυάζοντας την γρήγορη δράση στις φουσκοθαλασσινές ειδικές διαδρομές με την έναρξη του καλοκαιριού τους.

Το ράλι υπόσχεται ομαλές, στριφογυριστές ασφάλτινες επιφάνειες που ανεβοκατεβαίνουν και βυθίζονται στις ηφαιστειακές ενδοχώρες. Ενώ οι παράκτιες θερμοκρασίες φημίζονται για τις ευνοϊκές συνθήκες που επικρατούν στην παραλία όλο το χρόνο, οι οδηγοί πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες καθώς οι διαδρομές διασχίζουν το ορεινό εσωτερικό των νησιών.

Το WRC επισκέφθηκε πιο πρόσφατα την Ισπανία το 2022, όταν το ράλι είχε έδρα το καταλανικό παραθαλάσσιο θέρετρο Salou.